Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Renumitul coregraf Florian Teodorescu vine la Oradea


La invitația Asociației Folclor Fără Frontiere, renumitul coregraf Florian Teodorescu vine la Oradea pentru un atelier de dansuri tradiționale din Oltenia.

Specialist de o largă recunoaștere națională și internaționala, maestrul coregraf Florian Teodorescu are în spate o activitate remarcabilă în sfera jocurilor tradiționale românești.
Culegerile făcute de el în teren, obiceiurile studiate în localitățile unde a făcut cercetări au ca rezultat o serie de studii și lucrări de specialitate, fiind de asemenea unul dintre puținii specialiști care cunoaște și utilizează scrierea grafică a dansului.
De-a lungul timpului a inițiat și a participat la numeroase proiecte coregrafice, dar cel mai de suflet proiect al maestrului este Festivalul Internațional Călușul Românesc pe care îl slujește din 1991, atât prin organizarea, cât și prin jurizarea lui.

Atelierul de jocuri tradiționale din Oltenia va avea loc în perioada 3 – 5 septembrie, de la orele 19, la sala de dans a Asociației Folclor Fără Frontiere din Oradea, str. Sucevei nr. 32-34. Informații se obțin la tel. 0772282828.
Așadar, sunt invitați să participe la acest atelier toți cei care doresc să învețe pași și jocuri tradiționale deosebite, printre care și Călușul.

Asociația Folclor Fără Frontiere este o organizație nonprofit care se ocupă cu promovarea culturii tradiționale românești.
Prin proiectul „Hai la joc” asociația organizează cursuri de inițiere în tainele jocurilor tradiționale românești, susținute de instructorii fondatori ai asociației. De asemenea, organizează ateliere de jocuri tradiționale din diferite zone folclorice ale țării, ateliere ce sunt conduse de specialiști din zonele folclorice respective.

 

Mihai Jurcă, vicepreședintele Asociației Folclor Fără Frontiere

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *