Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Reușește Donald Trump să își termine mandatul ?


Pas important spre demiterea președintelui SUA, Donald Trump. Camera Reprezentanţilor a anunțat că va elabora articolele pentru inculparea preşedintelui în cadrul procedurii parlamentare pentru eventuala demitere, a anunţat, în 5 decembrie, Nancy Pelosi.

Donald Trump este suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, şi a fiului acestuia, Hunter Biden.

„Cer astăzi continuarea procedurilor prin iniţierea elaborării articolelor de inculpare în vederea demiterii”

a declarat Nancy Pelosi, preşedintele Camerei Reprezentanţilor, citată de CNN şi de Associated Press.

„Miza este democraţia noastră. Preşedintele nu ne oferă altă opţiune decât să acţionăm. Acţiunile preşedintelui au încălcat grav Constituţia”

a acuzat Nancy Pelosi.

Camera Reprezentanţilor poate decide cu majoritate simplă suspendarea din funcţie a preşedintelui Donald Trump prin aprobarea articolelor de inculpare. După suspendare, ar urma un proces judiciar în Senatul SUA, care va stabili prin majoritate de două-treimi dacă preşedintele SUA este sau nu vinovat. În cazul în care se va decide că este vinovat, va fi demis din funcţie.

Comisia pentru Informaţii a Camerei Reprezentanţilor a anunţat, marţi seară, că există dovezi referitoare la nereguli comise de preşedintele Donald Trump, conform unui raport elaborat în cadrul anchetei care ar putea conduce la procedura demiterii.

„Preşedintele a recurs la acţiuni care să îi ofere beneficii pentru realegerea în funcţie, pentru afectarea perspectivelor electorale ale unui rival politic şi pentru influenţarea scrutinului prezidenţial în avantajul său.

Prin aceste acţiuni, preşedintele a plasat interesele personale şi politice deasupra intereselor naţionale ale Statelor Unite, a încercat să submineze integritatea procesului electoral prezidenţial şi a periclitat siguranţa naţională a SUA”,

precizează raportul.

Congresmanii democraţi denunţă lipsa de cooperare a lui Donald Trump în anchetă.

„Într-adevăr, ar fi greu să ne imaginăm un caz mai puternic sau mai complet de obstrucţionare decât cel demonstrat de preşedinte de la iniţierea anchetei”

se arată în raport.

Ca reacţie, Comisia pentru Afaceri Judiciare din Senatul SUA, în care republicanii deţin majoritatea, a anunţat lansarea unei anchete privind presupuse acte de corupţie în Ucraina.

sursa: Oradea Press

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *