Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

„Rezistență și represiune în Bihor”, instalație artistică monumentală, în cetate


În luna mai 2018, Nasui Collection & Gallery prezintă o instalație monumentală în Noaptea Muzeelor la Memorialul „Rezistență și represiune în Bihor” din Oradea (19 mai) și a organizat un eveniment expozițional la Parlamentul European din Bruxelles în cadrul programului său „Moving Monuments – Monumente în mișcare” (3 mai)

Nasui Collection & Gallery a lansat programul „Moving Monuments” in 2014, avand ca scop productia, prezentarea si itinerarea de lucrari de arta de mari dimensiuni in spatii contemporane prestigioase din intreaga lume.

Instalatia de 10 lucrări de mari dimensiuni (3,5 m) „Depersonalisation” (artist Catalin Badarau) deschide Noaptea Alba a Muzeelor 2018 la Memorialul „Rezistenta si represiune in Bihor” din Oradea – 19 mai 2018, ora 19.00, in cadrul expozitiei memoriale gazduite in zece incaperi din subsolul Cetatii Oradea – Muzeul Orasului Oradea, Piata Emanuil Gojdu nr. 39-41.

Una dintre lucrarile produse in cadrul „Monumente in miscare – Memoria Rezistentei” este View from Light (artist Bogdan Rata) care a fost itinerata de la Memorialul Inchisoarea Tacerii Ramnicu Sarat la Parlamentul European din Bruxelles, in cadrul unui eveniment expozitional pe 3 mai 2018. Din Bruxelles, lucrarea este itinerata la Memorialul Gherla in vara acestui an.

Dr. Cristina Pușcaș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *