Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Rezultatul proiectului internațional, Carte tactilă pentru învățământ special


Miercuri, 13 iunie, a avut loc Conferința finală de Diseminare şi Exploatare a Rezulatelor Parteneriatului Strategic Erasmus+ Thinking Globally, Learning Together, găzduită de sala de conferinţe a Hotelului Maxim Oradea.

În deschidere, coordonatorul proiectului, prof. Ramona Vesa, a adus mulțumiri participanților, printre care inspector Alina Vese (Inspectorarul Şcolar Judeţean Bihor), profesor decan Karla Barth și profesor Marcu Vasile (Universitatea din Oradea), inspector Elena Sferlea (Consiliul Judeţean Bihor), Teodora Pantazi, directoarea CSEI nr 1 Oradea, Delia Iova, director al Liceului Teoretic Lucian Blaga, cu toții apreciind iniţiativa coordonatoarei proiectului, munca şi rezultatele obţinute în urma acestui proiect, reprezentanţii DGASPC Bihor, ai CJRAE Bihor, respectiv directorii de învăţământ special și din cadrul învăţământului de masă.

Prof. Ramona Vesa a prezentat aspecte din Parteneriatul Strategic Erasmus+ Thinking Globally, Learning Together, derulat în perioada 2015-2018, de CSEI Cristal împreună cu partenerii din străinătate, Marea Britanie Spania, Turcia, Bulgaria, Polonia și Belgia. Metodele noi și inovatoare învățate în cadrul proiectului au fost diseminate și implementate la nivel local, un produs final rezultat în urma proiectului fiind cartea tactilă Thinking Globally, Learning Together creată după un prototip realizat în comun cu partenerii prezenți la activitatea de predare/învățare/formare găzduită de CSEI Cristal Oradea. O altă realizare în cadrul proiectului este reprezentată de aplicarea tehnicilor de înot senzorial însușite în cadrul activității de formare din Anglia, activitate –pilot în iunie 2017 continuată cu activități bilunare pe parcursul anului școlar 2017/2018 (în parteneriat cu studenți ai Universității din Oradea, specializarea kinetoterapie).

Copiii grupei mici, Prichindeii Soarelui, au prezentat un scurt program artistic de dans, iar grupul vocal Spiriduşii Verii a interpretat cântece în limba română, franceză şi engleză. Tot în cadrul programului artistic, a avut loc un mini concert de flaut oferit de  partenerii de la Liceul  de Arte Oradea.

În încheiere, participanții au formulat concluzii, iar conferinţa s-a încheiat cu o expoziţie de poze, prezentând rezultatele intelectuale şi produse ale activităţilor din cadrul proiectului, ca formă de evaluare finală.

Peti Boroș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *