Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Ridichile, cel mai bun medicament de primăvară


Cariera lor de medicament începe din Egiptul Antic, ele fiind administrate sclavilor ce lucrau la piramide pentru a le menţine sănătatea nealterată şi a le da putere de muncă.

Boli de plămâni

Se face o cură cu ridichi roşii, se mănâncă minimum 10 ridichi pe zi, în salată cu ceapă verde. Ridichile roşii au o acţiune antiinfecţioasă remarcabilă şi favorizează degajarea căilor respiratorii, prin expectoraţie. Eficienţa tratamentului creşte, dacă se adaugă şi frunzele de ridichi, care au efecte vitaminizante şi detoxifiante.

Colită de putrefacţie

Ridichea de lună este un antiseptic energic şi stimulează vezica biliară să secrete mai mult. Se mănâncă de două ori pe zi salată de ridichi tăiate mărunt şi amestecate cu puţin ulei şi oţet de mere. O cură durează minimum 10 zile.

Migrenă

Substanţele conţinute de ridiche calmează stările de excitaţie cerebrală şi au acţiune extrem de favorabilă asupra digestiei. Atunci când apar dureri de cap însoţite de vomă, regurgitaţii amare în gură, stare de inapetenţă şi greaţă, se consumă 2-3 ridichi crude pe stomacul gol. Efectul va apărea în maximum 20-25 de minute.

Boli de ficat, dispepsie, diskinezie biliară

Ridichile roşii sunt drenoare hepatice, stimulează secreţia de bilă şi ajută la eliminarea ei. Primăvara, toţi cei care suferă de ficat şi de bilă ar trebui să facă o cură cu ridichi roşii, consumate pe stomacul gol, înainte de masă, ca aperitiv.

sursa: Ziua de Cluj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *