Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Salontanul Darius Nagy pe podium, la Campionatele Mondiale de Futnet (U21)


Delegația României s-a întors cu rezultate bune de la Campionatele Mondiale de futnet (tenis cu piciorul) categoria U21 masculin, respectiv senioare desfășurate în Cehia la Nymburk cu participarea a 10 națiuni de pe trei continente (Europa, Asia și America de Sud).

Deplasarea Naționalei României la Nymburk s-a efectuat sub egida Asociației ”Futnet România” (președinte, Sorin Bogdan).

Echipa de juniori a fost alcătuită în exclusivitate de sportivii CS Tengo Salonta, conduși de antrenorul Vasile Sorean.

După un parcurs foarte bun în faza grupelor (victorii pe linie, fără set pierdut) tricolorii s-au calificat în sferturi unde au dat de adversari redutabili.

La proba de simplu, Nagy Darius a obținut o victorie prognozată în fața reprezentantului Irakului, scor 2-0 (11-5, 11-4), în semifinale, însă, a cedat în disputa adversarului sud-coreean, la capătul a două seturi extrem de echilibrate (11-9, 12-10).

În finala mică, sportivul de la Tengo Salonta a câștigat în fața reprezentantului Slovaciei, scor 2-0 (11-1, 11-4), urcând, astfel pe a treia treaptă a podiumului.

La dublu tricolorii au depășit Spania, în sferturi, cu scorul 2-0 (11-2, 11-4), în semifinale au pierdut, însă, în fața Slovaciei  cu 2-1 la general (14-12, 6-11, 11-7), în setul decisiv, după care, tot la mare luptă, s-a pierdut și meciul pentru locul al treilea, 1-2 (12-10, 5-1, 5-11) cu Coreea de Sud. Chiar și așa, clasarea este una onorabilă.

La proba de triplu, tot Coreea de Sud a frânt visul românilor de a cuceri o medalie, asiaticii câștigând în sferturi cu scorul de 2-0 (11-9, 11-6). România a terminat totuși cu o victorie competiția, în meciul pentru locurile al V-lea și al VI-lea, învingând naționala Franție, scor 2-0 (11-7, 11-4).

De menționat faptul că fiind competiție de juniori, s-a jucat cu două căderi.

Alături de Darius Nagy, singurul medialiat din delegația României, antrenorul Vasile Sorean a mai mizat pe Denis Purjea, Csősz Krisztián, Marc Bence,  Norbert Lăzău și Bondár Bertalan, ultimii trei fiind reprezentanții generației U17, care au fost ”căliți” la aceste mondiale.

Salonta a avut două jucătoare și la naționala feminină, care a reușit clasări onorabile la Nymburk. Mădălina Istrate, Neag Andrea a contribuit și ele la clasările obținute de echipe condusă de Daniel Săsărman (locul al IV-lea la simplu și la dublu, respectiv locul al V-lea, la triplu – victorie cu 2-0 în fața Danemarcei).

Bilanțul juniorilor a clasat România pe locul al IV-lea pe națiuni, iar cea a fetelor pe locul al V-lea.

”Aș fi vrut să avem cel puțin două clasări pe podium, dar văzând numărul mare de participante, dar mai ales progresul făcut de țări precum, Franța, Elveția sau Coreea de Sud, care posedă posibilități financiare net superioare nouă, consider rezultatele obținute, drept succese” a concluzionat Vasile Sorean, antrenorul naționalei de juniori.

Pentru a avea o imagine de ansamblu despre futnetul mondial, trebuie făcute următoarele precizări: în Franța există patru ligi de seniori și 2 de juniori, Elveția are trei ligi la seniori și 2 la feminin, în Coreea de Sud există 1 milion de senori și juniori legitimați, iar Irakul dispune de un susținător financiar potent, care sigură naționalelor condiții excelente de pregătire. Debutantă la Mondiale, Naționala Spaniei a fost condusă de românul Sorin Rădoi, fost fotbalist, actualmente directorul echipei U21 al clubului Villarreal. La Nymburk, alături de tricolori s-au luptat pentru medalii, naționalele Cehiei, Slovaciei, Ungariei, Elveției, Poloniei, Danemarcei, Franței, Italiei, Spaniei, Coreeai de Sus, Columbiei, Indiei, și a Irakului.

Foto: Darius Nagy și Vasile Sorean pe podiumul mondialelor de la Nymburk;    Reprezentativa de juniori și cea feminină a României;  Darius Nagy, medaliat cu bronz la CM U21 de futnet

sursa: Sportul bihorean

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *