Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

”EFA”, Salonul Mondial al Fotocluburilor, la Biblioteca Județeană Gh. Șincai


Asociația Inernațională ”Euro Foto Art” organizează în cadrul ediției a VI-a Festivalului Internațional de Fotografie ”Carol Pop de Szathmári”, prima ediție a Cupei Mondiale ”Euro Foto Art” (EFA) a Fotocluburilor.

Manifestarea și-a propus prezentarea și popularizarea celor mai valoroase colecții ale celor 43 de fotocluburi partenere ale Asociației Internaționale Euro Foto Art. Fiecare organizație parteneră a putut participa la competiție cu o singură colecție formată  din 10 imagini cu tematică liberă. Un autor putea participa la concurs doar cu 2 imagini însă nu putea trimite imaginile sale în mai multe colecții de Fotocluburi.

Pentru prima ediție organizatorii au primit 37 de colecții din mai multe țări europene (Croația, Federația Rusă, Serbia, Slovacia, Polonia, România, Ucraina și Ungaria, respectiv din Asia (China și Japonia). Din România au participat organizațiile partenere din orașele: București, Carei, Cluj Napoca, Craiova, Galați, Gheorgheni, Iași, Miercurea Ciuc, Oradea,  Râmniu Vâlcea, Reșița, Slatina, Suceava, Târgoviște, Târgu Mureș și Zalău.

Imaginile înregistrate au fost codificate, după care fiecare membru al juriului, a primit lucrările fără să cunoască numele autorului. În urma punctajelor cumulate, s-a stabilit lista lucrărilor acceptate, după care juriul a votat din nou, de această dată pentru stabilirea premiilor. Juriul internaţional format din artiștii fotografi Georg S. Holzmann E.FIAP (Germania) și Horváth Imre EFIAPs (Hungary), respectiv din criticul de artă dr. Ramona Novicov, critic de artă (România).

Vernisajul expoziției și înmânarea premiilor a avut loc sâmbătă, 3 febuarie 2018 la Galeria ”Euro Foto Art”, în prezența unui public numeros, printre care s-au aflat și artiști fotografi din Târgu Mureș și Oradea, respectiv din Budapesta, Debrecen, Kőszeg și Szolnok (HU). La eveniment a participat și doamna Nagy Gabriella director adjunct  al Liceului de Arte Oradea cu ocazia înaugurării unui parteneriat în baza căruia vor fi invitații la viitoarele vernisaje organizate în Oradea, cei mai talenți elevi ai Liceului.

Publicul prezent a fost salutat de artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP, președintele Asociației Internaționale ”Euro Foto Art” și directorul Festivalului Internațional. Lucrările au fost prezentate de către artistul fotograf dr. Teodor Radu Pantea EFIAPs.

Momentele muzicale au fost oferite de elevii Liceului de Arte din Oradea: Beczédi Kristóf (clasa VIII), pregătită de prof. Radó Judit, respectiv Porsztner Abigél elevă clasa X (pregătită de prof. Béres Csilla), care a interpretat aria intitulară ”Lasci ch’io pianga” de Hendel, acompaniată la pian de prof. Benczédi Mónika.

Salonul Mondial EFA a Fotocluburilor, organizat în parteneriat cu Biblioteca Județeană ”Gheorghe Șincai” și Clubul Fotografic ”Nufărul” Oradea  rămâne la dispoziția publicului vizitator până în data de 26 februarie 2018, între orele 8 – 19.

Asociația ”Euro Foto Art” Oradea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *