Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Sănătatea unghiilor trădează starea în care se află întregul tău corp


UnghiiSănătatea unghiilor trădează starea în care se află întregul tău corp

Cea mai bună dovadă este reacţia rapidă cu care răspund atunci când organismul suferă de lipsa de vitamine sau de boli infecţioase, cardiace, pulmonare sau hormonale.

Semnale de alarmă pe care unghiile ţi le pot da în privinţa stării de sănătate:

Unghiile striate: hipotiroidie, anemie sau menopauză

Chiar dacă este o anomalie frecventă, nu o subestima. Ea poate ascunde o hipotiroidie, dereglare a tiroidei, caracterizată printr-o producţie insuficientă de hormoni. De asemenea, aceste denivelări pot să anunţe instalarea menopauzei, în special atunci când sunt insoţite de o deshidratare a unghiei. Analizează-le şi nu te panica, pentru ca în cele mai multe cazuri unghiile striate sunt doar semnele îmbătrânirii.

Băuturile energizante secătuiesc organismul de resurse

Culorile neobişnuite: probleme circulatorii, hormonale, pulmonare,  cardiace

Culoarea unghiilor ascunde şi ea ceva. Paloarea nu este un semn tocmai bun, întru-cât trădează prezenţa anemiei sau a unor afecţiuni circulatorii (circulaţie proastă, oxigenare slabă a sângelui). Petele albe, micuţe, cunoscute ca fiind cauza lipsei de calciu, sunt de fapt un deficit de keratina.

Ce boli rişti să faci dacă nu schimbi lenjeria de pat la timp ?

Prezenţa striatiilor verticale negre (precum un cod de bare) atrage serios atenţia asupra unei posibile maladii grave. Unghiile negre pot trăda unele probleme hormonale, coloraţia fiind dată şi din cauza administrării unor medicamente.

Unghiile galbene, specifice fumătorilor, marchează impregnarea cu nicotină sau pot trăda diabet, boli pulmonare sau ale sistemului limfatic. Nu în cele din urmă, unghiile vineţii semnalează o boală de inimă.

Unghiile casante:  semnul carenţelor

Fragilitatea unghiilor trădează întotdeauna deficienţele de care suferă organismul, aşa că mizează pe o cură de vitamine şi nu pe o ojă cu efect de întărire. Dermatologii recomandă în acest caz fierul, zincul si vitamina B.           Ai mare grijă şi ce alimente consumi, întru-cât fibrele (fructele uscate, cerealele, pâinea) consumate în cantităţi mari perturbă fixarea fierului în organism.

Tratamente naturale pentru Helicobacter pylori !

Exfolierea unghiilor:  lipsa de fier, zinc, vitamina B sau siliciu.

Ca şi în cazul fragilităţii, aceleaşi carenţe de vitamine se fac vinovate şi de dezlipirea stratului extern de cel intern al unghiei. Această problemă apare mai ales după vârsta de 50 de ani, când producţia de hormoni se diminuează şi unghiile sunt mai puţin hidratate, deci mai fragile.

Atenţie la compuși cancerigeni din produsele de zi cu zi !

Unghii moi:  deficit de sulf.

În mod normal, sulful este prezent în unghie, fiind responsabil de duritatea sa. Când unghiile sunt extrem de moi, este absolut necesar ca medicul să-ţi prescrie un produs pe bază de sulf.

Ca să previi această situaţie, mănâncă varză, fructe de mare, ouă, ceapă sau castraveţi, alimente bogate în sulf.

                                                                                (Sursa: “Obiectiv România”)

Tags: , , ,