Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Săptămâna Europeană a Mobilității (16-22 septembrie) și în Bihor


În fiecare an în perioada 16-22 septembrie, Europa găzduiește cel mai important eveniment dedicat transportului urban durabil organizat pe teritoriul său.

Săptămâna Europeană a Mobilității, oferă oamenilor oportunitatea de a medita asupra adevăratei utilități a străzilor din orașe și de a dezbate soluții concrete de combatere a anumitor provocări, precum poluarea aerului și poluarea fonică, ambuteiajele, accidentele de circularie și problemele de sănătate. Comisia Europeană a stabilit două obiective majore pentru mobilitatea urbană: 1) Eliminarea treptată a autoturismelor care folosesc carburanți tradiționali din orașe până în anul 2050;

2) Trecerea la o logistică urbană cu zero emisii în marile orașe până în 2030.

În anul 2017, campania inițiată de Ministerul Mediului și Agenția Națională pentru Protecția Mediului pune accentul pe ,,O rnobilitate nepoluantă, partajată și inteligentă”. Aceasta promovează soluțiile de mobilitate partajată și evidențiază beneficiile unor mijloace de transport mai puțin poluante. La campanie pot participa: primării, instituții de învățământ, companii private.

În acest sens Agenția pentru Protecția Mediului Bihor în parteneriat cu Garda Națională de Mediu – Comisariatul Judetean Bihor, Primăria Municipiului Oradea și în colaborare cu Asociația ”Green Revolution” (Revoluția verde) organizează următoarele evenimente:

  • În 20 septembrie 2017 concurs de biciclete cu premii, în Parcul 1 Decembrie din Oradea în colaborare cu Liceul cu Program Sportiv „Bihorul” la care participă elevii din ciclul liceal.
  • În 21 septembrie 2017 faza finală a concursului de desene, în colaborare cu Școala Gimnazială ”Dacia” din Oradea. Elevii din ciclul primar sunt provocați să ilustreze populația urbană care renunță la deplasarea cu mașina personală in oraș și folosește mijloace de transport nepoluante: biciclete, role. trotinete, tramvaie, mașini electrice) sau mersul pe jos.

 

Dr. Dorina Radoveț, APM Bihor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *