Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Șapte zile din viața comunității internaționale Avaaz


S-ar putea să ne fi atins obiectivul în campania pentru oprirea masivelor defrișări din Columbia!

Săptămâna aceasta, echipa și membrii mișcării noastre i-au adus o petiție susținută de un milion de semnatari (și mai mulți copii drăguți) unui ministru cu rol cheie și au convins 42 de candidați la alegeri să semneze angajamentul nostru cu 5 puncte privitor la păduri! După ce imaginile din satelit pe care le-am obținut au arătat că în Columbia se fac defrișări masive, Președintele a survolat teritoriul la care ne refeream în campanie și se pare că vom avea câștig de cauză!

Atlantic Reserve

Cine n-ar vrea să protejeze așa ceva? S-ar putea să fi ajutat la crearea celei mai mari rezervații din Atlantic!

Săptămâna trecută ne-am întâlnit cu oficialul guvernamental principal din Ministerul Mediului din Brazilia, care face presiuni pentru acceptarea planului de salvare a oceanelor. Când am intrat în sală, se revizuia draftul final al proiectului, iar oficialul ne-a spus: „E nevoie ca Avaaz să aibă câștig de cauză! Când lansați această campanie?!”. Ministra voia într-adevăr să o ajutăm să-i convingă pe ceilalți membri ai Cabinetului și pe Președinte!

Italy

Liderul nostru fals de extremă dreapta, în turul lui fals prin sudul Italiei, a obținut 100 de apariții în presă! Am muncit de ne-a ieșit sufletul ca să nu lăsăm extrema dreaptă să câștige alegerile din Italia!

Coaliția condusă de extrema dreaptă era cât pe ce să câștige alegerile de duminică, iar noi am muncit din răsputeri timp de o lună pentru a o împiedica – am contactat pe e-mail, pe Facebook sau prin mass-media milioane de votanți din circumscripțiile în care lupta era strânsă, rugându-i să coopereze în cadrul unei opoziții scindate și să voteze pentru candidatul cu cele mai mari șanse de a învinge extrema dreaptă. Sondajele noastre au arătat că am avut impact, Avaaz a fost atacat constant în presa de extremă-dreapta (de exemplu, aici și aici) iar Luca, coordonator principal de campanii în organizație, a primit telefoane de amenințare.

Alegerile i-au aprins în mare măsură pe locuitorii din sud, așa că săptămâna trecută, printre altele, am organizat un fals și amuzant turneu meridional al liderului dreptei extreme, cu 3 panouri pe care scria „Am spus că mirosiți urât. Acum vreau să mă votați. De ce nu, Sudiștilor?” –, turneu care a generat peste 100 de articole în presă! Exemple aiciaici și aici. Celor din presă le place să facă vâlvă în jurul celor de extremă dreapta, dar rezultatul a fost o victorie clară în sud, iar coaliția de extremă dreapta este departe de majoritatea de care ne temeam!

I-am făcut pe cei de la Monsanto să dea înapoi în privința monstruoasei lor citații

Am încercat să-i convingem pe avocații Monsanto să asculte de vocea rațiunii în privința citației lor care cerea predarea tuturor înregistrărilor pe care le avem în care se menționează numele corporației, dar ne-au spus să dispărem! Prin urmare, cu ajutorul donațiilor de luna trecută, din partea a 135 000 de membri, am angajat avocați de top pentru a depune o contestație oficială. Săptămâna trecută, avocații Monsanto au fost de acord să nu ceară informațiile private ale membrilor. Este o victorie colosală ! Dar încă mai trebuie să obținem respingerea celorlalte cerințe din îngrozitoarea citație.

….Și ne aflăm în centrul acțiunii, în încercarea lor de fuziune monstruoasă

Monsanto și Bayer încearcă să fuzioneze și să se transforme într-o megacorporație, iar Avaaz e singurul grup al societății civile care a primit statutul oficial de „terț” în procesul de reglementare al UE. Echipa noastră și avocații pe care i-am angajat (după ce membrii au făcut donații în acest scop!) au depus dosare complicate și s-au întâlnit cu legislatori – nu prea sunt semne care să arate că vom avea câștig de cauză, dar facem presiuni puternice!

billboards

Panourile noastre mobile din fața cabinetului senatorului Rubio, din Florida Am profitat de ocazie în SUA pentru a vorbi despre controlul armelor

În urma oribilului masacru de la școală, echipa Avaaz, condusă de Emma, Nell și Dalia, s-a mobilizat în 24 de ore pentru a-l arăta cu degetul pe senatorul Marco Rubio, unul dintre cei care primesc cei mai mulți bani din partea lobby-ului fabricanților de arme. Făcând aluzie la un film celebru, am adus 3 panouri cu mesaje în fața cabinetului său și astfel a fost obligat să reacționeze! Panourile au câștigat extrem de multă atenție din partea presei de pe întregul teritoriu al SUA și din lume – de exemplu, CNNWashington PostHuff PostLibérationIl Post. Acum plănuim încă o acțiune masivă pentru săptămâna viitoare, cu mii de pantofi pe peluza din fața clădirii Capitoliului, care îi vor reprezenta pe copiii uciși cu focuri de armă.

Liderii africani sunt pe cale să semneze petiția noastră pentru interzicerea comerțului cu fildeș!

Bert și Sarah sunt profund implicați acum în planificarea unei sesiuni coordonate de Avaaz în cadrul unui summit foarte important care va avea loc săptămâna viitoare, sesiune în timpul căreia liderii țărilor africane, în frunte cu Botswana – țara unde trăiesc mai mulți elefanți ca în oricare altă zonă a lumii – vor semna petiția noastră către UE pentru interzicerea comerțului cu fildeș! Este un eveniment foarte important pentru că UE a susținut că liderii africani nu doresc această interdicție! Acum nu mai au nicio scuză 🙂

Yemen

„Antichități” din fildeș pe care le-am cumpărat săptămâna trecută cu scopul de a le testa…Și testăm fildeșul în laborator!

Am primit încă un transport de „antichități” din fildeș săptămâna trecută, plătit cu ajutorul donațiilor din partea membrilor Avaaz, pe care îl trimitem la Universitatea Oxford, unde obiectele vor fi testate în laborator. Dacă putem dovedi că ele nu sunt antichități, ci provin de la elefanți uciși de curând, chiar vom demonta toate scuzele Europei și vom face presiuni să se alăture restului lumii și să interzică complet comerțul cu fildeș! Un pas uriaș în cursa pentru salvarea elefanților de la extincție.

Yemen

Săptămâna viitoare îl aducem pe Bernie, bondarul nostru gonflabil uriaș, la Bruxelles, la sesiunea finală de vot. Ne pregătim pentru bătălia finală a Europei pentru salvarea albinelor

Suntem pe ultima sută de metri în cursa pentru obținerea unei interziceri în Europa a otrăvurilor letale pentru albine! Antonia este în discuții cu politicieni și oameni de știință din UE, din Germania, Belgia și Marea Britanie, pentru organizarea unui briefing pentru factorii de decizie, iar în weekend, membrii olandezi ai Avaaz au pus presiune pe guvernul țării lor pentru alinierea la această campanie virală. De asemenea, avem un nou studiu în curs de desfășurare. Votul final ar putea avea loc nu mai târziu de 22 martie!

Yemen

Un exemplu de fotografie din expoziția noastră cu imagini din Yemen, de săptămâna aceasta, de la Senatul SUA (Photo by Yahya Arhad/EPA-EFE/Shutterstock) S-ar putea să găsim în sfârșit o cale de a opri ororile din Yemen

De mai multe săptămâni, Nick participă la întâlniri, pregătindu-se să ajute la lansarea unei coaliții extraordinare între stânga și dreapta în SUA, împotriva războiului din Yemen! Săptămâna trecută, aceasta a lansat un proiect de lege care ar putea face ca pentru prima oară în ultimii 50 de ani, Congresul să-l împiedice pe Președinte să ducă un război! Organizația noastră aduce martori de peste ocean și găzduiește săptămâna aceasta o expoziție cu fotografii din Yemen, destinată senatorilor. Clipul nostru video cu copii din Yemen are peste 6 milioane de vizionări! Și tot săptămâna aceasta îl vom întâmpina în Londra pe prințul moștenitor al Arabiei Saudite cu o masivă acțiune „die-in”.

Tear gas

Fadi a fost nevoit să treacă prin nori de gaz lacrimogen ca să ajungă acasă la familia lui Ahed Tamimi…Susținem înverșunat cauza lui Ahed Tamimi și a copiilor palestinieni aflați în detenție

Săptămâna trecută, Fadi a străbătut câțiva nori de gaz lacrimogen pentru a ajunge în sufrageria lui Ahed, unde a organizat împreună cu familia ei un marș al copiilor, în urma arestării a încă 9 copii din sat. Apoi, i-a convins pe Ministrul Educației să susțină marșul! Pe lângă asta, am recrutat 38 de avocați și judecători faimoși pentru semnarea unei scrisori deschise către Roni Numa, comandant al armatei israeliene. Iar donațiile noastre continuă să ajute la apărarea în justiție a lui Ahed și a altor palestinieni.

Investigăm acțiunile lui Trump în întreaga lume

Se adună dovezile care arată că Trump e cât se poate de corupt, bazându-se în special pe fonduri provenite din spălarea de bani sau din alte acte de corupție, pentru a salva afaceri care eșuează. Anchetatorii din SUA îl urmăresc, dar imperiul corupt al lui Trump este global, așa că Alex, Mélanie și Meetali îi urmăresc afacerile în 9 țări și insistă pe lângă autorități să facă același lucru. Săptămâna trecută am adus un expert care urmează să se întâlnească cu procurorii dintr-un stat cheie (ai cărui oficiali nu vor încă să le fie dezvăluită naționalitatea), care ar putea fi la un pas de deschiderea unei anchete!

merger

Un stop cadru dintr-o înregistrare pe care am finanțat-o pentru a expune public și a închide un abatorAcționăm pentru închiderea mai multor abatoare!

Anchetele sub acoperire finanțate de noi toți au dus la închiderea a două abatoare uriașe! Chiar și McDonald’s a dat în judecată un abator în urma apariției imaginilor cu vaci care se zvârcolesc în chinuri (SWRFocus). Iar în decembrie am obținut închiderea și anchetarea altui abator(Süddeutsche ZeitungBusinessInsider). Săptămâna trecută am discutat cu echipele de anchetă pentru a vedea cine urmează!

Câștigăm teren cu noua viziune despre felul în care putem salva lumea

Am participat săptămâna aceasta, la Londra, la o extrem de importantă întâlnire pe strategie a câtorva sute de specialiști de top din domeniul conservării mediului. Alice a fost invitată să vorbească în cadrul plenarei finale și a adus inspirație pentru întregul grup în direcția unei viziuni și a unui scop nou și îndrăzneț de protejare a unei jumătăți de planetă. Alături de parteneri, a planificat și a pus la cale strategii privind studiile științifice cele mai importante care au nevoie de finanțare și miniștrii care trebuie convinși (ne-am întâlnit deja cu miniștri și oficiali la Paris, Londra, Bogota și Brasilia). Și chiar ieri am primit rezultatele unui sondaj pe care l-am derulat, care arată că două treimi din public susțin această viziune!

Nu reușim să derulăm o campanie pentru Siria 

Săptămâna trecută Rewan și Allison au făcut tot posibilul pentru a lansa campanii despre masacrul din Siria, una concentrându-se pe un vot fără precedent al Adunării Generale a ONU, iar cealaltă pe amenințătoarea Cupă Mondială din Rusia, dar comunitatea noastră nu s-a arătat suficient de entuziasmată de aceste campanii, pentru ca ele să primească undă verde. Dacă membrii Avaaz nu se arată entuziasmați de o campanie, nu o derulăm, și pentru că standardul este atât de înalt, doar jumătate dintre campaniile noastre sunt puse în aplicare! De exemplu, o altă campanie care a picat săptămâna trecută a fost una care implica o scrisoare deschisă către CEO-ul Monsanto. Mai încercăm!

Am făcut presiuni asupra guvernelor pentru o abordare eficientă a știrilor false

Diego, Laura și Ricken s-au întâlnit atât cu oficialii guvernamentali din Franța, cât și cu cei din Brazilia, oficiali care fac proiecte de lege privind uriașa amenințare la adresa democrației pe care o reprezintă știrile false și campaniile de dezinformare, în legătură cu care 85% dintre membrii comunității Avaaz se arată îngrijorați. Le-am împărtășit rezultatele sondajelor pe care le-am desfășurat în rândul membrilor Avaaz, în legătură cu posibile soluții, și le-am trimis rapoarte cu soluțiile cele mai populare în sondaje, care rezolvă problema evitând implicarea excesivă a guvernului. Poți citi raportul nostru pentru Brazilia aici.

Meatless

Un poster pentru campania noastră pentru reducerea consumului de carneȘi poate n-o să crezi, dar am mai făcut încă o mulțime de lucruri ! 

  • Lisa le-a trimis celor 530 000 de membri Avaaz care și-au luat angajamentul săconsume mai puțină carne un e-mail cu pașii următori. 94% spun că își vor ține promisiunea!
  • Membrii Parlamentului European au făcut să circule e-mailul nostru despre Monsanto, acesta ajungând la 189 de deputați! Organizația Avaaz a fost invitată să le vorbească despre această chestiune și altele, precum știrile false.
  • Nana a mers în Congresul brazilian și le-a luat interviuri femeilor în poziții de conducere, pentru clipul video care face parte din campania noastră de încurajare a femeilor să participe la alegerile de anul acesta.
  • Christoph și René au continuat lucrul la campania pentru obținerea unei platforme puternice și a unei coaliții pentru noul Guvern german, campanie ce va include comunicare direcționată și mesaje de la membri.
  • Alex și alții fac lobby intens pe lângă membrii Parlamentului Marii Britanii în chestiunea unui amendament pentru solicitarea unui nou vot pentru următoarea negociere Brexit, țintind de asemenea la un nou referendum.Alex și alții fac lobby intens pe lângă membrii Parlamentului Marii Britanii în chestiunea unui amendament pentru solicitarea unui nou vot pentru următoarea negociere Brexit, țintind de asemenea la un nou referendum.
  • Etc.

…Toate numai într-o săptămână:

Și, serios, e o săptămână destul de normală.

Păcat că membrii Avaaz nu pot vedea decât o mică parte din toate astea. Dar vă rugăm să nu uitați că echipa este teribil de recunoscătoare pentru existența acestei mișcări minunate —

Toate acestea au fost posibile mulțumită tuturor.  Vă mulțumim !

sursa: Echipa internațională Avaaz

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *