Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

„Sărbătoarea Recoltei” se desfășoară în curtea interioară a Cetății Oradea


Programată iniţial pentru 22-24 septembrie, ”Sărbătoarea Recoltei” a fost amânată pentru sfârșitul de săptămână care urmează, din cauza fenomenelor meteo extreme anunţate cu o săptămână mai devreme, care ar fi compromis buna desfășurare a evenimentului.

Târgul toamnei este organizat de Asociația pentru promovarea turismului din Oradea și regiune (APTOR) în parteneriat cu Asociația pentru Cercetarea și Promovarea Produselor Agroalimentare ”Crișana” și Consiliul Judeţean Bihor.

Sărbătoarea Recoltei se desfășoară în curtea interioară a Cetății Oradea și începe vineri, 29 septembrie, la ora 17, când standurile celor peste 40 de producători din 20 de localități bihorene, se vor deschide publicului.

Orădenii sunt așteptați timp de trei zile să se bucure de bogățiile pe care le oferă toamna, dar și de programul artistic al ansamblurilor folclorice bihorene care evoluează pe scenă.

Vizitatorii care doresc să se aprovizioneze pentru iarnă au posibilitatea să cumpere, la preț de producător, tot ceea ce înseamnă fructe și legume de sezon: cartofi, ceapă, ardei, roșii, mere, pere, struguri, must, bulbi de lalele, dar și produse conservate (zacuscă, murături, pastă de tomate și ardei).

Pentru cei mai mici vizitatori, organizatorii au pregătit zone special amenajate și dotate cu aparate de joacă, tiribombe – jocuri populare din lemn, unde-și pot testa îndemânarea. Ei vor primi la intrarea în cetate un cartonaș, numit ”Coșul cu bunătăți”, pe care trebuie să-l completeze cu abțibilduri cu imagini de fructe și legume (pe care le vor procura de la standurile pe la care vor trece împreună cu părinții). Cu cartonașul completat, copiii vor putea participa duminică, de la ora 16 la tombola cu tragere la sorți, care se va organiza pe scena din curtea cetății și în cadrul căreia se vor acorda 10 premii surpriză.

Programul evenimentuui:

Vineri 29 septembrie

10 – 19 – Târgul toamnei

12 – 20 – Târgul meșterilor populari

14 – 20 – Jocuri tematice pentru copii

14 – 16 – Atelierul: Mâncare tradițională pentru localnici

17 – Deschiderea oficială a evenimentului

17 – 20 – Program folcloric cu ansambluri bihorene

20 – Taraful din Caliu

Sâmbătă, 30 septembrie

10 – 19 – Târgul toamnei

12 – 20 – Târgul meșterilor populari

14 – 20 – Jocuri tematice pentru copii

12 – 14 – Atelier tehnic pentru producători

17 – 20 – Program folcloric cu ansambluri  bihorene

20 – 21 – Concert Mihai Mărgineanu

Duminică, 1 octombrie

10 – 19 – Târgul toamnei

12 – 20 – Târgul meșterilor populari

14 – 20 – Jocuri tematice pentru copii

13 – 15 – Atelierul: AgroTransilvania mai aproape de cetățean

16 – 17 – Ansamblul Folcloric Aușana

17 – 19 – Program folcloric cu ansambluri bihorene

19 – 21- Concert folcloric extraordinar ”Asta-i toamna pe la noi”. Ansamblul Profesionist Crișana îi acompaniază pe celebrii interpreți: Maria Sidea, Dănuța Jurjuț, Leontin Ciucur, Cornel Borza, Gheorghița Nicolae. Invitații speciali ai serii vor fi Florica Ruja și Dinu Iancu Sălăjanu.

sursa: APTOR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *