Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Școala de Vară „ArtAtelier” Oradea a fost un real succes


 

 ”Ediția a IX-a, 2021, a fost un real succes, de care ne-am bucurat deopotrivă, mentorii, tinerii muzicieni și noi, organizatorii”, spune lect. univ. dr, Ariadna – Zenaida Mircescu

În Sala de Concerte Enescu – Bartok a Filarmonicii de Stat Oradea, s-a desfășurat, sâmbătă – 21 august 2021, recitalul festiv al școlii de vară „ArtAtelier” Oradea. Evenimentul artistic, vocal – instrumental, a fost susținut de tinerii participanți la cursurile de: flaut, canto și pian.

„În ciuda condițiilor actuale, ediția a IX-a a școlii de vară «ArtAtelier» Oradea a fost un real succes. Pe parcursul unei săptămâni, tineri din țară și străinătate au avut ocazia de a-și îmbunătăți măiestria, respectiv tehnica instrumentală și de a-și consolida cunoștințele muzicale, sub îndrumarea atentă a trei  muzicieni consacrați: Mihaela Anica, Daniel Magdal și Horia Maxim”, afirmă prof. dr. Georgiana – Iudita Mircescu, unul din organizatorii evenimentului.

„Prestația tinerilor interpreți a fost apreciată, în unanimitate, de mentorii invitați, coordonatorii evenimentului, părinți, profesori, colegi și, nu în ultimul, rând prin căldura publicului orădean. Mulțumim conducerii Universității din Oradea, personal domnului rector, prof. univ. dr. habil. Constantin Bungău, și partenerilor noștri, Asociației Culturale «Culture On» București, respectiv Filarmonicii de Stat Oradea, doamnei manager Carmen Rus. Le dorim, tuturor cursanților, mult succes în ascensiunea lor profesională și sperăm să ne revedem, într-un număr cât mai mare, la următoarea ediție, a X-a, a școlii  de vară «ArtAtelier», în luna august, anul 2022”, a declarat lect. univ. dr. Ariadna – Zenaida Mircescu, șefa Departamentului de Muzică, al Facultății de Arte, a Universității din Oradea, unul din organizatorii evenimentului.

Florin BUDEA

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *