Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Școala de vară internațională la Universitatea Oradea


Departamentul de Relații Internaționale și Studii Europene din cadrul Facultății de Istorie, Relații Internaționale, Științe Politice și Științele Comunicării, Universitatea din Oradea, organizează, în perioada 6-13 iunie 2018, Școala de vară internațională cu tema Explaining the EU’s Actorness and its Role in the Eastern Neighborhood of the EU, în cadrul proiectului Erasmus +, ENACTED. European Union and its neighbourhood. Network for enhancing EU’s actorness in the eastern borderlands, coordonat de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Școala de vară își propune să ofere o analiză asupra rolului extern al Uniunii Europene și al impactului UE asupra zonelor din vecinătatea sa estică, în contexul marcat de criza ucraineană și de tensiunile existente între UE și Rusia. Participanții vor fi tineri cercetători (doctoranzi și cercetători cu burse post-doctorale), precum și cadre didactice și experți în domeniu, proveniți de la Universitățile și instituțiile partenere ale proiectului: Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea din Oradea, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, Academia de Studii Economice din Chișinău (Moldova), Universitatea de Stat din Moldova, Universitatea „Yuriy Fedkovych” din Cernăuți (Ucraina), ONG „Promotion of Intercultural Cooperation” din Odesa (Ucraina), ONG QUADRIVIUM din Cernăuți (Ucraina), Universitatea de Stat din Belarus, Școala Superioară de Economie din Varșovia (Polonia) și Universitatea din Debrecen (Ungaria).

In acest sens, va adresam invitatia de a participa la deschiderea evenimentului care va avea loc joi, 7 iunie, începând cu orele 9.30, în Sala de conferințe a Cetății Oradea, Clădirea A. Manifestarea se va bucura de prezența domnului profesor Andrei Marga, fost Ministru al Educației Naționale, fost Ministru al Afacerilor Externe și fost Rector al Universității „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, care va susține conferința intitulată „Re-affirming the Identities in Central and Eastern Europe”.

Alina Brihan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *