Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Scrisoare deschisă adresată domnului primar, Ilie Bolojan


Stimate domnule primar,
Vă trimit o scrisoare deschisă care nu vă va face cinste nicidecum, dar care arată starea de degradare a personalului angajat din Primăria Oradea ce cu ”onoare„ o conduceți.
Este vorba de o corespondență trimisă de noua angajată de la Biroul de presă care scrie într-o limbă, cel puțin asiatică, nu românească. Vă rog să-mi traduceți acest text, prin răspunsul pe care vă rog să ni-l redactați chiar dumneavoastră, nu colega de la presă și să luați măsurile ce se impun.
Pentru exemplificare anexez textul primit vineri și 13 octombrie, semnat de ”Biroul de presa Primaria Oradea”. Pot înțelege și așa: Bir oul de pres a Pri maria Ora de a. E bine așa?
Exemplu de text, de manual, așa cum nu se redactează un comunicat de presă:
colege Stimati,
Dupa cum probabil Stitt, p d-PE na inlocuiesc Petri Csilla pana la ei DIN revenirea concediu. Asa cum v-am Promise, VA transmite Datel de contact de la Mele de îngrijire cu Legatum puteti Lua mea în îngrijire în Cazul VA oală Fi, dar ajutor.
Tel:. 0772281074
Va o zi frumoasa Doresc!
Stima Cu,
Izsák Hajnalka
Biroul de presa
Primaria Oradea
Și încă o corespondență agramată trimisă tot pe e-mail:
Stimați colegi!
După cum deja cu siguranță știu, eu sunt în locul Petri Csilla coleg în timp ce în vacanță, și a promis mea, trimit prin prezenta informații de contact pentru a putea să mă contactați dacă pot fi de ajutor.
Numărul de serviciu meu: 0772281074
Buna ziua!
 
Cu stimă,
Izsák Hajnalka
 
Biroul primarului, Biroul de presă
 
Dinicu Braghină, în așteptarea răspunsului personal, în termen legal, al domnului primar Ilie Bolojan

One Response “Scrisoare deschisă adresată domnului primar, Ilie Bolojan”

 1. DAN Scutieru
  februarie 13, 2018 at 8:17 pm

  Nu am absolut nimic nici cu maghiarii si nici cu limba vorbita de catre acestia. Ne putem intelege perfect. O sustin deoarece am trait intre maghiari, evrei si tigani ( acestora din urma asa li se spunea pe vremea copilariei mele) iar eu, m-am inteles perfect cu toate natiile asa-zis conlocuitoare.. Textele acestui purtator de cuvant oficial al primaiei (daca nu cumva o fost zamislit in haznaua primarului pe durata unei eclipse de luna, primar care in mod cert i-a validat textul raspunsului inainte de a fi expediat) este dovada incompetentei si nesimtirii de care dau dovada acesti „alesi ai neamului” in relatia cu cei care i-au ales in general si fata de reprezentantii mass-media in mod special.
  Aroganta manifestata acum fata de cetateni demonstreaza ca ceea ce se naste din catar tot catar se cheama.
  Cetatenii Oradei pe care ii stimez foarte mult nu trebuie uite ca aceste personaje care batjocoresc atat pe romani cat si limba oficiala utilizata in corespondenta purtata in mod public, cu institutii ale mass-media, inainte de alegeri acestia se facusera „pres” in fata alegatorilor, intre timp s-au transformat in „alesii unici de pe pamant” .
  Paranoia este cumva o planta ce creste numai in gradina primariei de la Oradea? Nu cumva ar trebui sa-i ducem pe acesti indivizi la dezintoxicare?
  PS> Si eu am fost purtator de cuvinte „incrucisate” cu mass-media dar dac as fi gresit o litera sau o virgula as fi devenit a doua zi maturator pe scarile institutiei mele dar mai mult era in joc onoarea si demnitatea de mea de om!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *