Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Ședința bianuală a Asociațiilor Județene și F.R.F.


Conducătorii Asociației Județene de Fotbal Bihor s-au întors cu concluzii pozitive de la ședința bianuală organizată la Sibiu, pe 22 iulie, între Asociațiile Județene de Fotbal din România și Administrația Federației Române de Fotbal.

Tradiționala ședință a avut parte de o premieră concretizată într-un nou format, transparent, bazat pe comunicare, feed-back și implicare decizională. Toate problemele dezbătute și modificările din Regulamentele specifice au inclus și părerile ori soluțiile oferite de AJF-uri, fapte considerate o utopie în vremurile trecute. Astfel, s-a hotărât trecerea la faza a II-a a proiectului – Un teren sintetic în fiecare resedință de județ – fază ce implică demararea discuțiilor cu primăriile din zona metropolitană a orașelor municipii care doresc implementarea acestui proiect”, se arată într-un comunicat emis de AJF Bihor.

O altă temă importantă a ședinței s-a referit la tragerea la sorți a împerecherilor campioanelor ligilor a IV-a, în luna februarie, pentru ca echipele potențial câștigătoare să își poată gestiona mai bine sfărșitul de campionat și barajul. Până la începerea campionatului ligii a IV-a echipele vor fi anunțate dacă la barajul de promovare vor fi sau nu obligate să folosească regula folosirii jucătorilor U19 sau U21.

O noutate o reprezintă însă intenția FRF de a implementa începând cu 2019 un format cu 4 serii de liga C și 8 serii de C2, cu promovare directă a primelor două echipe din fiecare campionat de Liga a IV-a. Alte teme și decizii luate le-au constituie apropierea FRF de AJF-uri, prin Departamentul de comunicare și transparență decizională, alegerea a încă unui președinte de AJF în Comitetul Executiv al FRF, implementarea de la 1 ianuarie 2018 a site-ului unic Football Connect, o alternativă a site-urilor clasice ale AJF-urilor, cu o grafică și platformă superioară și profesională, profesionalizarea arbitrajului la nivel amator și semiprofesionist, uniformizarea statutelor și regulamentelor, prezentarea proiectelor derulate sau în curs de derulare, promovarea prin FRF a reușitelor profesionale ori administrative ale AJF-urilor, apariția Turneului Speranțelor U14 pentru constituirea naționalei de fotbal U14 a României. O decizie importantă a reprezentat și obligativitatea de a se implementa regula U21 și la nivelul Ligii a IV-a.

Florin Mihalca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *