Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Senatorul Vochițoiu reiterează sprijinul pentru completarea Legii nr. 8/2006


Senatorul Vochițoiu reiterează sprijinul pentru completarea Legii nr. 8/2006

Senatorul Vochițoiu  reiterează  sprijinul  pentru  completarea Legii nr. 8/2006

“Astăzi 05 mai 2015 am înscris la Camera Deputaților,  pentru  a intra  la  timp  pe ordinea  de  zi  a  dezbaterilor,  propunerea  legislativa   care   pune   în  dezbaterea Parlamentului,  în  această  sesiune,  completarea  Legii  nr. 8/2006  cu  prevederea încadrării activităţii de jurnalism ca activitate de creaţie”.
Declarația  a  fost  făcută  la sediul UNPR  de  senatorul  Haralambie Vochițoiu  în cadrul  unei  conferințe  de  presă  susținută ,  împreună   cu  Secretarul  General  al UZPR, Benone Neagoe.
Senatorul Vochițoiu a declarat că  formațiunea  pe  care o reprezintă  va face tot ce este  posibil  pentru  a  sprijini  Uniunea  Ziariștilor  Profesioniști  din  România  în demersurile ei pentru ca jurnaliștii să  beneficieze  de  o  indemnizație  de 50%  din pensia care li se cuvine în baza asigurării în sistemul public de pensii.
La  rândul său,  Secretarul  General al UZPR, Benone Neagoe  a spus că proiectul a generat un val  de  reacții pozitive  din  partea jurnaliștilor,  scriitorilor  și  a  repre- zentanților mass-media, care susțin că această măsură nu este altceva decât îndrep- tarea unei omisiuni regretabile, un act de reașezare  a profesiei de  jurnalist  într-un context echitabil, așa cum sugerează și inițiatorii lui.  Aplicarea prevederilor  Legii nr.8/2006  membrilor  UZPR este  practic un  act  de  recunoaștere  a  meritelor  lor  civice, profesionale și creatoare, un act moral, un act necesar care nu trebuie să mai sufere amânare.

Stimaţi colegi,

Cunoaşteţi stadiul avansat la care s-a ajuns, privind încadrarea membrilor UZPR în prevederile Legii 8 / 2006.

Revin cu apelul de a susţine în continuare acest parcurs, care poate cunoaşte finalitatea în această sesiune a Parlamentului. Este necesar să se continue, sub diferite forme, în presa printată, on line, radio şi tv cu promovarea demersului şi argumentarea Roxanei Ichim, ca o reparaţie morală şi materială.

Acum, vă rog insistent să  sprijiniţi, întocmirea unui dosar necesar domnului senator Haralambie Vochiţoiu, iniţiatorul completării Legii 8/2006, art. 1. Pentru a avea argumente cât mai solide, este necesar ca acest dosar să cuprindă, pe cât posibil, sute de adrese individuale, sau de grup, prin care să se solicite ca iniţiativa să fie votată în Parlament. Sugerez ca în 7- 8 fraze ( pe o coală A4 ) să se formuleze aprecieri la acest demers parlamentar, să se motiveze necesitatea recunoaşterii actului de creaţie al jurnalistuui, ziaristului şi alte considerente de ordin personal.

Pornind de la exemplul individual, vă rog să apelaţi la toţi jurnaliştii pe care îi puteţi contacta, să procedeze la fel şi să întregim o documentaţie cât mai convingătoare.

Pot susţine acest demers ( şi este de dorit ), mari personalităţi  ale  vieţii culturale, jurnalişti redutabili care nu vor beneficia de prevederile Legii 8, în calitate de oameni de presă, fiind membri altor Uniuni de creaţie, care le oferă deja bonificaţia respectivă la pensie ( scriitori,cineaşti etc.).

Pentru alte amănunte, dacă aveţi nevoie, împreună cu dl. Benone Neagoe, vă stăm la dispoziţie.

Toate aceste întâmpinări, adrese, le aşteptăm la sediul central ( din partea celor aflaţi în Bucureşti ), sau trimise prin email, scanate şi cu semnături, la adresa mea sau la contact@uzp.org.ro

Documentele trebuiesc  adunate în zilele acestei săptămâni.

Vă mulţumesc pentru înţelegere şi aşteptăm grabnic cele solicitate.

Zile bune, cu sănătate !.

                                                                                     Doru Dinu Glăvan

                                                                              Preşedintele UZP România

Tags: , , ,