Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Siguranța cetățenilor, obiectiv al polițiștilor bihoreni, în sezonul estival


Pentru a preveni victimizarea și pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la necesitatea adoptării unei conduite preventive, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, polițiștii rutieri şi de proximitate din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor alături de reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Oradea au acționat pe întregul parcurs al sezonului estival atât în locaţiile cu un aflux mare de public în zonele de agrement frecventate de copii.

Astfel, polițiștii bihoreni au acționat preventiv în cele trei centre de agrement aparținând Direcției Județene de Tineret și Sport Bihor, respectiv în municipiul Oradea și în localitățile bihorene Șuncuiuș și Remeți. În cadrul taberelor școlare organizate în cele trei locații din județul Bihor, polițiștii de prevenire și proximitate bihoreni au interacționat cu peste 300 de copii, tineri și cadre didactive proveniți din județele Bihor, Prahova Satu Mare, Sălaj și Argeș.

Totodată, polițiștii bihoreni au acționat preventiv în cadrul taberei „Ceata lui Pițigoi”, organizată în municipiul Oradea, la Biblioteca Județeană Gheorghe Șincai și în Orășelul Copiilor din Oradea, destinată copiilor cu vârste între 6 și 14 ani.

În cadrul întâlnirilor pe care polițiștii de prevenire bihoreni și partenerii de progam le-au desfășurat cu copiii şi tinerii, au fost discutate aspecte legate de pericolele prezente în mediul virtual. De asemenea, poliţiştii de prevenire bihoreni i-au informat pe copii, în cadrul unor discuții interactive, prin intermediul unor jocuri special create pentru ei și în contextul unor concursuri pe teme preventive, cu privire la avantajele şi dezavantajele internetului, modul de reacţie în cazul unor incidente survenite pe reţelele de socializare, despre educaţia rutieră, siguranţa bunurilor personale și despre prevenirea traficului de persoane. Totodată, au fost prezentate filmulețe documentare informativ – preventive, care au constituit punctul de plecare în cadrul discuțiilor purtate de polițiști cu copiii.

Totodată, în perioada iunie – august, polițiștii de prevenire bihoreni alături de polițiștii de proximitate din Băile Felix au acționat preventiv pe raza Stațiunii Băile Felix. În cadrul întâlnirilor desfăşurate cu turiștii din stațiunea bihoreană, poliţiştii bihoreni au transmis recomandări preventive şi au distribuit materiale preventive pentru informarea şi conştientizarea opiniei publice asupra factorilor favorizanţi victimizării şi a măsurilor preventive ce trebuie adoptate pentru a preveni furturile, cu accent pe prevenirea furturilor de pe plajă, din spațiile de cazare, dar și pentru prevenirea furturilor din autoturimele în interiorul cărora au fost observate bunuri de valoare lăsate la vedere de proprietari.

Polițiștii de prevenire bihoreni vor continua activitățile menite să sublinieze importanța conduitei preventive pe perioada vacanței sau concediului în locuri publice cu un aflux mare de cetățeni, precum parcuri și centre comerciale, pentru a preveni furturile din buzunare, genţi şi din locurile de petrecere a timpului liber, tâlhăriile şi furturile din locuinţe sau din autoturisme.

 

Comisarul şef Ioana Indrieș, de la IPJ Bihor

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *