Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Simpozion internațional, parte a Întâlnirii Mondiale a Profesorilor Catolici


Parteneri în organizarea evenimentului sunt: Union Mondiale des Enseignants Catholiques/World Union of Catholic Teachers (UMEC/WUCT), Inspectoratul Școlar Județean Bihor, Universitatea St. Mary din Londra și Liceul Geco-Catolic din Oradea.
 
UMEC/WUCT este forul profesorilor catolici din învățământul școlar preuniversitar și universitar, singurul recunoscut cu această autoritate de Sfântul Scaun. A fost fondat în anul 1951, la Roma, la inițiativa avută de  conducători ai unor asociații educative din 17 țări. UMEC/WUCT este membră a conferinței Organizațiilor Internaționale Catolice. Ca ONG, uniunea are statut consultativ pe lângă Consiliul Europei, Consiliul Economic și Social al Națiunilor Unite, UNESCO și UNICEF.
 
UMEC/WUCT organizează anual o întâlnire internațională a membrilor uniunii. Anul trecut aceasta a avut loc, în noiembrie, la Universitatea St. Mary din Londra. Anul acesta, la invitația Românie, întâlnirea are loc la Oradea, la Liceul Greco-Catolic Iuliu Maniu și Seminarul Teologic Greco-Catolic.
Întâlnirile organizate de către UMEC/WUCT au caracter formal, formativ și științific. În cadrul acestora, delegați din mai multe țări de pe mapamond participă la simpozionul organizat cu acest prilej.
Anul acesta întâlnirea se numește ”Profesorul în fața provocărilor lumii de astăzi” și se desfășoară între 10 și 12 noiembrie.
 
În cadrul întrunirii, se susțin patru conferințe, în data de 11 noeimbrie, iar participanții au ocazia să propună lucrări științifice pe teme educaționale, articole pe care dorim să le publicăm într-o lucrare cu ISBN, în lunile ce urmează.
Program:
Vineri, 10 noiembrie 2017
17.30 În Sala Festivă a Liceului Greco-Catolic „Iuliu Maniu” va avea loc deschiderea oficială a întâlnirii
Sâmbătă, 11 noiembrie 2017
10.00 Conferință 1 “ IDENTITATEA ȘI ROLUL PROFESORULUI CATOLIC ÎN SECOLUL AL XXI- LEA – OPORTUNITĂȚI ȘI PROVOCĂRI”
11.00 Conferință 2: ” A EDUCA AZI ȘI MÂINE, O PASIUNE REÎNNOITĂ – EDUCAȚIA ÎN CONTEXTUL PROVOCĂRILOR DE CONTEMPORANE”
14.30 Conferința 3: „NOI PROVOCĂRI EDUCAȚIONALE PENTRU EDUCAȚIE ÎN AFRICA”
15.15 Conferința 4: „NOI PROVOCĂRI EDUCAȚIONALE PENTRU EDUCAȚIE ÎN ASIA ȘI AMERICA LATINĂ”
16.15 Conferința 5: “ EDUCAȚIE ÎN ERA POST-ADEVĂR”

Preotul Eugen Ivuț, Biroul de presă al Episcopiei Greco – Catolice 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *