Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Spadasina Bianca Benea, medalie de argint la Campionatul Național


Sportiva orădeană Bianca Benea, legitimată la clubul CSM, s-a clasat pe locul II și a cucerit, vineri, medalia de argint la întrecerile Campionatului Național de tineret (U23) la spadă feminin.

 

Competiția s-a desfășurat la Craiova, iar sportiva orădeană este pregătită de antrenorul Nicolae Ille și se află încă la vârsta junioratului, fiind născută în anul 1999.

La Craiova, Bianca Benea a reușit să obțină 13 victorii din 15 dueluri avute în cadrul acestui concurs, care a reunit la proba ei 39 de sportive.

În faza grupelor, Bianca a obținut 10 succese din 11 dueluri, după care în fazele eliminatorii s-a impus în trei asalturi consecutive, dar a pierdut în finală, cu 11-15, în duelul cu Amalia Tătăran, de la Dinamo.

După cum menționează site-ul clubului orădean CSM, „prin prisma acestui rezultat, Bianca Benea și-a asigurat participarea la Campionatul European U23, care va avea loc la Minsk (21-25 aprilie 2017). De asemenea, ea va participa și la Campionatul Mondial de Scrimă pentru Cadeți și Juniori, de la Plovdiv (1-10 aprilie 2017), în proba de spadă junioare feminin”.

Florin Mihalca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *