Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Sportivii moto orădeni, câștigă etapa a II-a a circuitului Pannonia Ring


Campionul maghiar, Janos Chrobak, a câștigat a doua etapă din Campionatul RO Sbk desfășurată pe circuitul Pannonia Ring, la clasa 600 Supersport iar colegul său de echipă, orădeanul Cristian Ghitea a câștigat cursa de la clasa ROOKIES 600! Mai mult, al doilea pilot maghiar din ”cvartetul” orădean, Vigh Gyorgy a sosit al doilea la clasa SBK 1000. Silvio Muzzalupo s-a clasat al optulea la SSP 600 după un incident neplăcut, petrecut sâmbătă în calificări.      

Pannonia Ring are o lungime de 4740 de metri, cu nouă viraje la dreapta și șase la stânga, un circuit de TOP din Europa.  

Janos Chrobak – favorit la SUPERSPORT 600

Aşa după cum era de aşteptat liderul maghiar de moto, Janos Chrobak, s-a impus în etapa a doua a campionatului RO SBK, desfăşurată pe circuitul de la Pannonia Ring la clasa supersport 600. ”Acasă la mine, alături de suporterii mei, mă simt extraordinar și vreau să le ofer o victorie”, spunea Chrobak înainte cursa de la Pannonia Ring, un circuit pe care-l cunoaște perfect. Și asta s-a văzut în cursa pe care Chrobak a câștigat-o într-o manieră entuziasmantă. Chrobak ia maximum de puncte: 25 după ce, în prima etapă adunase 16 puncte în urma locului 3 ocupat în Grecia, la Seres (după buglarul Bonchev și Pascotă). Chrobak a adunat 41 de puncte și se va bate, cu siguranță la titlu la clasa SSP (supersport) 600. Din păcate italianul Silvio Muzzalupo a căzut în calificările desfășurate sâmbătă, motocicleta de concurs i-a fost reparată până la ora startului însă italianul nu și-a revenit psihologic după căzătura zdravănă din urmă cu o zi și a încheiat concursul pe poziția a 8-a dar în puncte, 8 la număr.  

Gyorgy Vigh – al doilea la 1000 Sbk

Primul care a căzut, dintre orădeni, a fost maghiarul  Vigh Gyorgy, la antrenamentele de vineri, dar totul s-a încheiat cu bine pentru pilotul maghiar al echipei orădene, care a încheiat cursa de duminică pe locul secund, adunând 20 de puncte care se adaugă celor 11 cucerite la Seres (când a sosit pe locul 5).

Cristian Ghitea – triumfător la ROOKIES 600

Campion en-titre la clasa sa Cristi Ghitea a făcut o cursă perfectă și s-a impus la Pannonia Ring. ”Am făcut unele schimbări la capitolul antrenamente, am trecut la o pregătire fizică adecvată și asta s-a văzut”, a spus Ghitea care are un program zilnic cu 30 de kilometri parcurși cu bicicleta și un regim alimentar adecvat. Motocicliștii echipei orădene au și un nutriționist. De altfel întreaga strategie a echipei orădene s-a schimbat, cei patru piloți fiind concentrați pe setaările motoarelor iar apoi pe ceea ce rezervă circuitul, pas cu pas. Și toate acestea s-au văzut clar la Pannonia Ring, în etapa II din Campionatul ROSbk, unde au fost obținute rezultate cu mult peste cele de la Seres.

Victor Mihalcea

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *