Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

LPS Liberty, 7 medalii la Campionatul Național de judo pentru copii U15


Desfășurate în perioada 9-11 martie, la Rm. Vâlcea, întrecerile ediței din acest an a Campionatului Național de judo pentru copii U15 au adus pentru sportivii orădeni de la LPS Liberty șapte medalii, dintre care trei au fost de aur, două de argint și tot două de bronz.

Performerii delegației s-au numit Raul Bodea, Șarolta Lungu și Carina Jurca, toți situați pe primul loc și deveniți campioni naționali. Raul Bodea s-a impus la categoria 55 kg, Șarolta Lungu la categoria 57 kg, iar Carina Jurca la +63 kg.

În ceea ce-o privește pe Șarolta Lungu aceasta este nimeni alta decât sora de tată a lui Alexandru Lungu, iar rezultatele ei sunt tot mai bune, mai promițătoare, pentru o frumoasă carieră sportivă. Astfel, se vede treaba că îi calcă tot mai mult pe urme fratelui său.

Medaliile de argint pentru LPS Liberty la aceste întreceri au fost adjudecate de Raul Costin, la categoria 55 kg și Jesica Fodor, la categoria 44 kg. Bronzul a fost adjudecat, în schimb, de: Adriana Barani, în cadrul categoriei 52 kg, și Cosmin Albuț-Dana, la +73 kg.

La întreceri au participat, în total, 350 de sportivi, cei de la LPS Liberty Oradea fiind antrenți de Alexandru Goncearenco, Aurelian Fleisz, Emil Morar și Olimpia Ianc.

De menționat că în afară de cei de pe podium, alți trei sportivi de la LPS Liberty s-au rremarcat la aceste Naționale de U15. Este vorba despre David Popa, în cadrul categoriei 38 kg, Raul Dobocan, la 66 kg, și Julian Pfeiler, în cadrul categoriei +73 kg, cu toții situați pe locul V.

A doua zi a avut loc competiția pe echipe între Euroregiuni, unde echipa masculină de Nord-Vest a obținut locul I. Din această echipă au facut parte și șase sportivi de la LPS Liberty Oradea. Este vorba despre: Gyoker Eduard (46 kg), Costin Raul (55 kg), Bodea Raul (60 kg), Dobocan Raul (66 kg), Albuț-Dan Cosmin (+66 kg) și Pfeiler Julian (+66 kg).

La rândul ei, echipa feminină a Euroregiunii Nord-Vest a obținut locul III. Sportivele de la LPS Liberty Oradea care au făcut parte din această formație au fost: Fodor Jesica (44 kg), Cosma Roxana (48kg), Barani Adriana (52 kg), Smeu Mare Yasmin (52 kg), Lungu Sarolta (57 kg), Vlad Timea (57 kg), Jurca Carina (+57 kg) și Pintea Briana (+57 kg).

 Florin Mihalca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *