Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Sportivii orădeni de Taekwondo, multiplii campioni mondiali și europeni


Lotul Național de Taekwondo I.T.F, al României a luat parte la Campionatul European de Taekwon-do I.T.F, organizat, în a doua decadă a lunii octombrie, pentru sportivii juniori și seniori, desfășurat în localitatea scoţiană Motherwell.
Delegația României a fost alcătuită din 35 de sportivi (16 seniori, 19 juniori), oficiali, arbitri, antrenori și suporteri, fiind condusă de Cosmin Oprescu, Președintele Federației Române de Taekwon-do I.T. F.
Sportivii români au demonstrat încă o dată că totul este posibil prin muncă, talent, și antrenament continu, clasându-se pe locul al V – lea în clasamentul general pe națiuni, o performanță demnă de apreciere. Imnul României a răsunat de fiecare data, când sportivii nostri au urcat pe podiumul de premiere, spre bucuria susținătorilor români.
În urma probelor de concurs (tull, luptă, tehnici speciale, spargeri de forță, luptă tradițională), pe individual și pe echipe, România a obținut 5 medalii de aur, 7 medalii de argint si 7 medalii de bronz.
În urma întrecerilor țara noastră are 4 Campioni Europeni și 3 Vicecampioni Europeni la individual, iar la echipe am obținut titlul de Campioni Europeni la proba de tehnici speciale, cu echipa de seniori masculin și 4 titluri de Vicecampioni Europeni (la spargeri forță cu echipele de juniori masculin și feminin și cu echipele de seniori masculin și feminin).
Printre cei 35 de sportivi care au alcătuit Lotul National de Takwon-do I.I.F, la acest Campionat European, s-au numărat și trei sportivi de mare valoare din Oradea, doi dintre ei sunt legitimati la Clubul Sportiv ,,Tae-Kyon,, Oradea, Cătălin Alexandru Topai respectiv Vlad Găvruța, care au fost însoțiți de Alexandru Sas, președintele clubului, respectiv de Ana Guler, legitimată la Clubul Sportiv ,,Știința Ardealul,, din Baia-Mare.
Rezultatele celor trei sportivi sunt următoarele:
Cătălin Alexandru Topai
Campion European la tehnici speciale echipe seniori – masculin, locul 4 la tehnici speciale individual, locul 6 la lupta individual seniori – masculin
Găvruța Vlad
Loc 4 la tehnici speciale individual juniori – masculin

Ana Guler
Vicecampioană europeană la tehnici speciale individual – feminin
Vicecampioană europeană la spargeri forță echipe seniori – feminin
Locul 4 la tehnici speciale pe echipe – feminin
Locul 4 la spargeri forță individual – feminin

,,Sunt mulțumit de rezultatele obținute de către sportivii mei la acest Campionat European, Cătălin Topai a devenit din nou Campion European cea ce denotă faptul că este un sportiv de excepție și de mare valoare, sportivul nostru junior Vlad Găvruța nu a reușit să urce pe podiu, dar a avut o evoluție foarte bună atât la luptă cât și la tehnici speciale.
A fost cel mai reușit an pentru clubul nostru în cea ce priveşte rezultatele obținute la Campionatele Mondiale și Europene, ținând cont că în acest an cei doi sportivi au participat și la Campionatul Mondial în Jesolo-Italia de unde s-au întors cu două titluri de campioni mondiali”, a declarat Alexandru Sas președintele Clubului Sportiv Tae-Kyon Oradea

Biroul de Presa al Clubului Sportiv „Tae-Kyon” Oradea

sp2

sp3

 

Tags: ,