Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Târgul „Straiţă plină”, ediția a VI-a, cu bunătăţi, datini și meşteşuguri, la Roșia


„Straiţă plină”, târgul cu delicatese, tradiţii şi veselie, ajuns la cea de a VI-a ediţie, începe în prima zi a lunii octombrie, pe platoul „Între ape”, din comuna bihoreană Roşia. Cei care iubesc bucătăria populară, datinile şi aventura vin în număr tot mai mare.

Pe lângă tarabele întinse, ”pline ochi” de bunătăţi şi spectacolul folcloric, anul acesta, organizatorii au pregătit şi câteva surprize.

Au loc concursuri de crăpat lemne, căţărat pe lăzi de bere, sfărâmat porumb şi o inedită competiţie de cumpărat (shoping), organizată în scop caritabil. Tot din seria evenimentelor organizate pentru prima dată fac parte şi cele  trei ateliere creative, lansate la ediţia din acest an: „Emoţie de toamnă” – terapie prin artă (artterapy), atelierul de poveşti şi cel de croşetat cu degetele.

Cum „Straiţă plină”, fără şcoală de meşteşuguri, nu poate să existe şi anul acesta sunt organizate ateliere de olărit, împletit ”zgărdane” (zgardă) din mărgele, ţesut la război şi produse din pâslă (pâslărit).

Cei care simt că, în aceste condiţii, tot n-au avut parte de suficiente provocări, pot încerca tirul cu arcul sau cu arma cu aer comprimat (airsoft), ori se pot aventura, împreună cu un ghid, dincolo de traseul turistic amenajat la Peştera Meziad.

Organizatori: Asociaţia „Orizont verde”, Primăria Comunei Roşia, Centrul pentru Arii Protejate şi Dezvoltare Durabilă (C.A.P.D.D. Bihor) şi Centrul Judeţean pentru Promovarea Culturii Tradiţionale Bihor.

Evenimentul este cofinanţat de Grupul Local de Acţiune  „Pădurea Craiului”.

Florin Budea, C.A.P.D.D. Bihor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *