Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Strângere de fonduri pentru Nepal


NepalCatastrofa din Nepal se prezinta in cifre ingrijoratoare: 7.000 de morti si 14 000 de raniti. Conform informatiilor comunicate de Organizatia Natiunilor Unite, peste 8 milioane de oameni au fost afectati de acest eveniment. Primele cifre arata ca peste 160.000 de case au fost distruse.

Nepalul este o tara muntoasa, cu multe zone foarte greu accesibile. In aceasta perioada, mai ales pe timp de noapte, temperaturile sunt destul de mici si peste cateva saptamani va incepe si sezonul musonic, care aduce ploi abundente si va ingreuna accesul la persoanele sinistrate. Foarte multe persoane au ramas fara adapost.

Momentan, echipele de evaluare Caritas viziteaza si evalueaza zonele afectate. Nevoile cele mai urgente sunt legate de asigurarea unui adapost pentru cei ramasi fara case. O alta problema o reprezinta lipsa apei potabile, a alimentelor si a echipamentelor gospodaresti. Gospodariile care au pierdut un membru al familiei sau au casele distruse și deteriorate, precum si minoritatile etnice, au prioritate în cazul distributiilor.

Confederația Caritas Romania, impreuna cu partenerii din reteaua Caritas Internationalis, dorește sa vina in ajutorul celor care astazi sufera in Nepal.

Credinciosii care doresc sa faca un gest de solidaritate umana si sa ofere sperante celor care nu mai au nimic, o pot face duminica, 7 iunie 2014. Suma obtinuta in urma colectei va fi folosită pentru ajutorul celor care astazi sufera in Nepal.

Prin urmare, colecta speciala (tasul) din data de 7 iunie 2015 va fi predata, de fiecare parohie, Asociaţiei Caritas Eparhial pana la 22 iunie 2014, cel târziu.

Dumnezeu sa va binecuvanteze pe toti cei care faceti bine intru sfintele noastre biserici!

  Preotul  Olimpiu Todorean, Preşedintele “Caritas Eparhial” Oradea

Pentru persoanele private si juridice interesate de aceasta actiune exista un numar de cont pus la dispoziţie:

Asociatia Caritas Eparhial Oradea:  IBAN: RO27 BTRL 0050 1205 7261 6902 deschis la Banca Transilvania Oradea

Tags: , , ,