Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Studenții farmaciști fac pași hotărâți spre dezvoltare profesională


În perioada 21-24 noiembrie, Federația Asociațiilor Studenților Farmaciști din România, alături de Asociația Studenților Farmaciști din Oradea lansează, în cadrul  FASFR Academy,  eveniment național de dezvoltare personală și profesională a studenților din facultățile de farmacie din țară. La întrebarea “De ce ai nevoie pentru a fi un bun farmacist?”, cei aproape 150 de studenți din cele 8 centre universitare, membre FASFR, își găsesc răspunsul.

Evenimentul își propune să aducă împreună, tineri ambițioși și cu dorința de schimbare, să îi provoace să devină mai buni și să ajute comunitatea din care fac parte să crească. Pe parcursul celor 4 zile, participanții vor lua parte la două paneluri de discuții cu profesioniști din domeniul sănătății cu temele „What it takes to be a good pharmacist?” și „Healthcare Innovation” unde vor afla de ce nevoie pentru a fi un bun profesionist în societatea actuală și ce oferă domeniul de inovare în sănătate. Alături de ei, pentru îndrumare și noi direcții de abordare, vor fi Mihai Voinea, fondator BioMap, Dan Zaharescu, director executiv ARPIM, Sándor Szabó, farmacist clinician, Teodora Frățilă, ambasador HEART, Laura Vicaș, prof. univ. habil la Universitatea din Oradea și Ioana Felecan, Șef de lucrări dr., Secretar în Biroul de Consiliu al Colegiului Farmaciștilor, filiala Cluj. Vor avea loc 17 workshopuri (ateliere) în paralel cu traineri (instructori) profesioniști care vizează dezvoltarea personală a studenților și însușirea unor soft skills (abilități) care nu se învață în facultate, dar care vor fi de un real ajutor și în viața profesională. În același timp, se va desfășura și Adunarea Generală a Federației în cadrul căreia se discută cele mai importante situații și se iau decizii privind viitoarele acțiuni. 

Ziua de sâmbătă vă fi marcată de desfășurarea campaniei de sănătate publică „Anxiety & depression – Time to talk(E timpul de a vorbi despre anxietate și depresie). Anxietatea și depresia afectează, din nefericire, un segment tot mai mare al populației și sunt subiecte mult prea puțin discutate. Ne propunem să informăm publicul despre măsurile individuale, dar și pentru cei din jur, pe care fiecare persoană le poate lua pentru a preveni instalarea unei tulburări psihice și conștientizarea stadiului alarmant spre care acestea pot decurge.

Putem fi  găsiți în intervalul 14,30-16,30 la Oradea Plaza cu informații utile, iar publicul prezent poate participa la o tombolă în urma completării unui scurt chestionar și poate face un prim pas în prevenirea afecțiunilor amintite, prin oferirea unei îmbrățișări sau simplu, a unui zâmbet.

Federația Asociațiilor Studenților Farmaciști din România s-a format din dorința studenților de a aduce o schimbare pozitivă în societate prin proiecte cu impact asupra societății. În prezent, suntem ghidați de viziunea noastră: ,,Împreună facem viitorul studenților farmaciști mai bun!“.

Misiunea FASFR este împărțită în 3 direcții mari, fiecare aducându-ne mai aproape de viziune și fiecare acoperă o nevoie a noastră, a studenților farmaciști. Cele trei direcții sunt:

  •  Îmbunătățirea sănătății populației prin educarea publicului larg cu privire la diferite patologii și prevenția lor și încurajarea colaborării interprofesionale în domeniul sănătății;
  • Dezvoltarea profesională și personală a studenților farmaciști prin facilitarea accesului la informații și organizarea de proiecte destinate învățării și dezvoltării;
  • Dezvoltarea educaţiei farmaceutice prin implicarea activă în sistemul educațional farmaceutic și cel farmaceutic din România și promovarea farmacistului în societate.

Organizatorii pot fi contactați:

Bianca Elena Pînzariu – Coordonator cu Relațiile Publice FASFR, tel. 0752724765

pr.fasfr@gmail.com

Ana Iuliana Buzatu – Președintele de Eveniment, tel. 0763756689

evenimente.fasfr@gmail.com

Larisa Crețu – Vicepreședintele de Eveniment, tel. 0745993154

vicepresedinte.academy@gmail.com

Bianca-Elena Pînzariu, coordonator de Relații Publice 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *