Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Studiile genetice arată adevărata origine etnică a maghiarilor din Panonia


DEZVĂLUIRI: Studii genetice despre originea maghiarilor arată că în Ungaria, urmașii genetici ai maghiarilor aproape că au dispărut !!! Majoritatea sunt români, evrei, slovaci, țigani,

Potrivit unor studii efectuate de oamenii de știință, printre care se află și geneticieni maghiari, maghiarii sunt cam 15% , restul de 85%  sunt români maghiarizati, evrei maghiarizați, germani, țigani și uralici.

Istoria oficială a Ungariei pretinde că maghiarii sunt descendenții triburilor maghiare ce au migrat în Panonia în urmă cu 1000 de ani.
Alti istorici nu sunt de acord și susțin că maghiarii sunt o populatie europeană maghiarizată forțat de o elită politică aflată la conducerea zonei. Unul dintre acești istorici, Paul Lendvai, scrie în cartea lui “The Hungarians” că în timpul împaratului Iosif al doilea -1765-1790, “maghiarii” formau doar o treime din populatia Regatului Ungariei, în timp ce restul, de aproape 70% din populația Regatului erau români, evrei, sârbi, slovaci, germani şi ţigani.
Din păcate maghiarii primesc o educație nerealistă și xenofobă și sunt făcuți să creadă că Regatul Ungariei era locuit doar de ei, când în realitate “maghiarii” reprezentau doar o minoritate, ajunsă majoritară prin ”maghiarizarea forțată a celorlalte etnii” din Regatul Ungar. Dacă ne uităm la genetică, vom vedea că de fapt în Ungaria “maghiarii” au avut un impact nesemnificativ asupra geneticii populației locale și că de fapt majoritatea „maghiarilor” sunt fie români, fie germani, slovaci, croați, sau ţigani.
Faptul că maghiarii de azi NU SUNT DESCENDENȚII MOGHIORILOR

* numele pretins al triburilor originare, demonstrează că pretențiile lor teritoriale asupra României, Slovaciei, Serbiei nu sunt susținute nici de genetică, toate argumentele istorice invocate de politicienii lor fiind FALSE și bazate în exclusivitate pe xenofobismul acestora și pe dorința lor de a fi din nou grofi pe pământurile altora și să poată face tot ceea ce doresc, fără să dea socoteală cuiva.

Este important ca un număr cât mai mare de oameni să cunoască adevarata origine etnică a maghiarilor, tocmai pentru a nu se ajunge iarăși la genocid contra românilor, așa cum s-a întâmplat de 3 ori, numai in secolul al XX-lea, sau la o nenorocire ca aceea din Kosovo.

Să înțelegem puțin cum anume ADN-ul poate arăta originea unui om.
Mai întâi, ce este ADN-ul?
ADN-ul este un program cel puțin tridimensional, mai sofisticat decât orice program de computer, scris cu ajutorul unor molecule, care dictează cum este creat corpul fizic al ființelor vii.
Deoarece acest program este foarte mare, pentru a putea fi stocat, a fost împărțit în mai multe bucăți, numite CROMOZOMI.
Ca să fie simplu de înțeles, să ne gândim că dacă un program de computer este prea mare, este pus pe mai multe discuri sau pe mai multe cipuri de memorie. Deci, cromozomul este asemănător unui cip de memorie.
ADN-ul uman este împărțit în 46 de CROMOZOMI (cipuri), grupate în perechi de câte 2 cromozomi. Acest ADN se află în nucleul celulelor din corpul nostru.
Mai avem însă și un alt ADN care nu se află în nucleu, ci se află într-o organită celulară responsabilă cu producerea de energie, numită MITOCONDRIE.
* Pentru descoperirea mitocondriilor dr. Emil Palade a primit premiul Nobel!

Deci, avem 2 tipuri de ADN în corpul nostru, ADN-ul nuclear, aflat în nucleu și ADN-ul mitocondrial, aflat în mitocondrii și responsabil de producerea energiei.
ADN-ul mitocondrial se transmite doar de la mamă la copil, fără a fi modificat vreodată şi este regonoscibil în eternitate !!!, în timp ce ADN-ul nuclear se transmite jumătate de la mamă și jumătate de la tată.
Deoarece ADN-ul mitocondrial e transmis doar de la mamă la copil și nu este modificat, înseamnă că toate persoanele care au același ADN mitocondrial se trag din aceeași MAMĂ PRIMORDIALĂ, adică toți au aceeași stră-stră-stră bunică.
Savanții au observat că există un număr foarte mic de tipuri de ADN mitocondrial, ceea ce înseamnă că toti oamenii de azi sunt descendenții unui număr foarte mic de femei, numite EVELE PRIMORDIALE.
Am mai scris asta. Americanii au găsit 6 mame în Carpați !!! și 2 în Africa. Ceea ce înseamnă că albii/caucazienii sunt din strămoașele noastre și negrii, firesc, din Africa, unde unii sunt foarte negrii și înalți, alții mai cafenii și alții rezultatul mixajelor în timp, dintre care unii au ceva ADN de la cele două triburi Pelasgice care au ajuns în Africa cu turmele lor pe corăbii, Garamanii și Getulii, numiți de localnici Libieni și care au creat o civilizație acoperită acum de nisipurile Saharei, cu atâta succes, încât… STAN ! a ajuns faraon în Egipt, orașul Garamanti pe care l-au fondat există și azi, Berberii spun brâu și fotă la…brâu și la fotă… bărbații Tuaregi umblă cu văluri care le acoperă fața, pentru că la origine erau…albi și localnicii îi cam vânau, și au un scris … etrusc !!!, iar Americanii au descoperit 1.500 de km de canale artificiale de aducție a apei, într-un sistem imens de irigații, numite… fogaras
ADN-ul nuclear e transmis jumătate de la mamă și jumătate de la tată. Sexul este însă dat de grupa de cromozomi X și Y.
O combinație XX determină apariția sexului feminin, în timp ce sexul masculin e determinat de combinația XY.
Harta genetica a popoarelor Europei

STUDII GENETICE DESPRE MAGHIARI:
1. Diversitatea cromozomială în Europa http://evolutsioon.ut.ee/ publications/Rosser2000.pdf
Am. J. Hum. Genet. 67:1526–1543, 2000 1526 Y-Chromosomal Diversity in Europe Is Clinal and Influenced Primarily by Geography, Rather than by Language

2. Genetica umană în Europa – populația maghiară veche (în limba engleză) http://www.nature.com/ejhg/ journal/v8/n5/abs/5200468a. html

Article: MtDNA and Y chromosome polymorphisms in Hungary: inferences from the palaeolithic, neolithic and Uralic influences on the modern Hungarian gene pool

3. Comparația ADN-ului mitocondrial al maghiarilor de azi și de acum 1000 de ani http://dienekes.blogspot.com/ 2007/07/ancient-hungarian- mtdna.html

The Hungarian language belongs to the Finno-Ugric branch of the Uralic family, but Hungarian speakers have been living in Central Europe for more than 1000 …
Limba pe care o vorbesc este în cea mai mare proporție o …maghiarizare de cuvinte românești- cel mai mare lingvist al lor recunoaștea în ultimul lui dicționar, aproape 4.000 de cuvinte românești- veyi-o să scriu pronunția ișcolă, curat ardelenescul i școlă=e școală, cu accent pe prima silabă, Katalin=Cătălina,Cătălin, bota=bota/bâta ciobănească, salas=sălaș,
brandza=brânză, ioi= (i)oi=vai, vai, szoim=șoim….ideea e că de aceea s-a scos k=c tare, din ortografia noastră… dar în dicționarele românești, o lectură interesantă altfel, pentru ce înseamnă să fi prost cu titlu,  scrie…viceversa, toate cuvintele străvechi românești, preluate de fapt, de moghiori, bulgari, croați, sârbi, sânt explicate… invers, sânt puse pe seama unor cuvinte latinești INEXISTENTE, chiar dacă nu vă vine să credeți ori sânt…necunoscute, când li s-a terminat inspirația.  

Revenind, băieții au la turcisme și „fino-ugrice” pe săturate = o invențíe fiindcă, unele cuvinte seamănă doar sonoritatea finlandezei și altele sunt chipurile ugrice-pe stil vechi, acum uralice, adică n-au fost mongoloizi, ci din Urali…Să trăiască papa care le-a dat numele fals latinizat și…țara peste Daci!

4. Analiza cromozomului Y al maghiarilor vechi și al unor grupuri de oameni ce vorbesc azi limba maghiară
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/ pubmed/18373723? ordinalpos=1&itool= EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed. Pubmed_ResultsPanel.Pubmed_ DiscoveryPanel.Pubmed_ Discovery_RA&linkpos=2&log$= relatedarticles&logdbfrom= pubmed

 

Ann Hum Genet. 2008 Jul;72(Pt 4):519-34. doi: 10.1111/j.1469-1809.2008.00440 .x. Epub 2008 Mar 27. Comparative Study; Research Support, Non-U.S. Gov’t

5. ADN-ul mitocondrial al maghiarilor comparat cu ADN-ul mitocondrial al altor popoare europene – 5% origine asiatică. Și țiganii provin tot din India și au haplogrupul mitocondrial M, specific zonei Indo-Gangetice, adică zonei India-Pakistan. Acest haplogrup M este întâlnit la cel puțin 5% din populația Ungariei considerată “unguri puri”, ceea ce arată că inclusiv țiganii au fost supuși procesului agresiv de maghiarizare și au fost și ei transformați în “unguri puri, urmași ai lui Attila“.
 
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/ pubmed/17585514? ordinalpos=1&itool= EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed. Pubmed_ResultsPanel.Pubmed_ DiscoveryPanel.Pubmed_ Discovery_RA&linkpos=3&log$= relatedarticles&logdbfrom= pubmed#

HUMAN CHROMOSOMAL POLYMORPHISM IN A HUNGARIAN SAMPLE 179 2) for chromosome 1 than women. Beyond that, there was no essential difference between sexes
Asta e chiar o noutate! Dar servește falsului cu indo-europenii! Toată lumea care a fost la școală știe că nici un picior de Indian nu a sosit vreodată în Europa, darămite o migrație din Sud, de la cald și bine, spre Nordul cu iarnă! Arienii lui Ramada, au plecat acum peste 4.000 de ani de aici, chiar de aici și au ocupat Nordul Indiei- ai noștri s-au plasat mereu, în Nordul zonei ocupate, din motive mistice, au dus agricultura, înpărțirea în caste sociale/clase și scrierea sacră a Vedelor, au dus principii filosofice și au fondat brahmanismul, au fondat dinastia Chandra- Gupta și o parte dintre ei s-a întors acasă, în momentul în care brahmanii s-au războit cu kșatria-casta a treia a războinicilor, pe motive de întâietate și putere.
Studiile lui Nicolae Miulescu, alt mare intelectual român nedreptățit, sunt absolut colosale și perfect elocvente: toată toponimia românească de pe traseele acelora se explică prin Vede!
Dealtfel, Enciclopedia Brtitanică și Istoria Cambridge a Indiei au precizat încă din 1715, 1922 că primul nostru etnonim, Pelasgi, a dat Valahi, ei fiind primii păstori ai Europei – erau și singuri pe…lume! pe atunci. Poate de aceea să se fi găsit ADN-ul…indian. Nu e credibil nici că turcii care i-au desființat pentru nițică vreme, să fi alergat în limbă după bozgoroaice, astfel încât să lase mari urme în mica lor populație. Iar maghiarizarea forțată a fost organizată și impusă după criterii tipărite, chiar și  în secolul al XX-lea, în Banat, Crișana  sfâșiată, cea mai mare parte aparține azi Ungariei!, Bihor, v-am mai scris că știu de la nașul de căsătorie al părinților mei, care a fost și al nostru, fiicele, de botez, că numele lui de familie era Răduță și a devenit Revesz – era din Sighișoara. La fel au făcut și sârbii, obligându-i pe români și eliberând certificate de naștere în care modificau și numele părinților în variante care să sune sârbește!
7. Analiza ADN cuman
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/ pubmed/18373723? ordinalpos=1&itool= EntrezSystem2. PEntrez.Pubmed.Pubmed_ ResultsPanel.Pubmed_ DiscoveryPanel.Pubmed_ Discovery_RA&linkpos=2&log$= relatedarticles&logdbfrom= pubmed
Ann Hum Genet. 2008 Jul;72(Pt 4):519-34. doi: 10.1111/j.1469-1809.2008.00440 .x. Epub 2008 Mar 27. Comparative Study; Research Support, Non-U.S. Gov’t
8. Secuii si ceangăii sunt diferiti genetic http://www.ncbi.nlm.nih.gov/ pubmed/17532745
Ann Hum Genet. 2007 Nov;71(Pt 6):791-803. Epub 2007 May 28. Comparative Study; Research Support, Non-U.S. Gov’t
  • Secuii au fost rămășițe ale tribului Siculilor, plecat în Italia. Ei s-au mutat din Panonia în Transilvania, oropsiți de aceeași moghiori; ei au luptat alături de români, sub Mihai Viteazu.  Ulterior au fost maghiarizați forțat. 
Ceangăii, ca și Huțulii, sunt mici resturi de vechi triburi stabilite în zone aspre, montane, de asemenea ostracizați, decimați și maghiarizați cu forța. 
Astăzi cetățenii și oamenii ”vânduți” aleargă după iluzii e și mai greu de stabilit adevărul.

Redau în cele ce urmează câteva linkuri către mai multe studii genetice, realizate de diferiți oameni de știință, printre care și de geneticieni din Ungaria. Voi prezenta numele studiului, scurte comentarii și numele autorilor.
1. Ce rasă erau maghiarii invadatori ai Panoniei?
Studiile genetice spun ca erau “uralici”, adică aveau haplogrupul N.
Ce sunt ungurii de azi?
Acest studiu spun că maghiarii de azi sunt o populație strâns înrudită cu populația balcanică sau cu cea central europeană, dar nu cu vechii maghiari.
Numele testului: Y-chromosome analysis of ancient Hungarian and two modern Hungarian-speaking populations from the Carpathian Basin.
Cine sunt autorii studiului: Csányi B, Bogácsi-Szabó E, Tömöry G, Czibula A, Priskin K, Csõsz A, Mende B, Langó P, Csete K, Zsolnai A, Conant EK, Downes CS, Raskó I. Institute of Genetics, Biological Research Center of Hungarian Academy of Sciences, Temesvári krt. 62, H-6726, Szeged, Hungary.http://us.mc620.mail.yahoo. com/mc/compose?to=bernadett_ csanyi@yahoo.com

 

Ann Hum Genet. 2008 Jul;72(Pt 4):519-34. doi: 10.1111/j.1469-1809.2008.00440 .x. Epub 2008 Mar 27. Comparative Study; Research Support, Non-U.S. Gov’

2. Un alt studiu în care este comparat ADN-ul prelevat din morminte “maghiare” cu ADN-ul maghiarilor de azi.

Concluzia studiului este că în mormintele “maghiarilor” genetica uralică era prezentă doar la bogați, în timp ce populația comună avea haplogrupuri tipic europene. Acest lucru arată foarte clar că “maghiarii” erau mai puțin numeroși decât populația ce exista deja în Panonia.
De asemenea acest test spune ca “nu exista continuitate genetică între invadatorii maghiari și populația de azi a Ungariei”.
* evident, de vreme ce au fost aproape exterminaţi de Otto al II-lea al Germaniei, în 960, fiindcă jefuiau şi ucideau, așa cum atestă cronicile occidentale ale vremii !  
Numele studiului: Comparison of maternal lineage and biogeographic analyses of ancient and modern Hungarian populations.
Unde îl puteți găsi: Am J Phys Anthropol. 2007 Nov;134(3):354-68http://www.ncbi.nlm.nih.gov/ pubmed/17632797
Cine sunt autorii: Tömöry G, Csányi B, Bogácsi-Szabó E, Kalmár T, Czibula A, Csosz A, Priskin K, Mende B, Langó P, Downes CS, Raskó I.Institute of Genetics, Biological Research Center of the Hungarian Academy of Sciences, 6726 Szeged, Hungary.
3. Care este poporul cu care sunt cel mai înrudiți ungurii originali?
Din testul următor rezultă că ungurii sunt cei mai apropiați genetic de INDIENII din India.
* atenţie, este ceva neadevărat aici, fiindcă „Indienii” din India nu sunt un popor unitar!
Triburile din Nord au fost ARIENE, albe,cum sunt Sindi;
În Sud au fost urmaşii Pigmeilor africani, care sunt ţiganii negroizi, Hindi sau Hinduşii sunt şi ei seminegroizi, dar mai există şi Mongoloizii care au ocupat India, Arabii care şi ei au ocupat India şi au adus musulmanismul sau islamismul, ca să nu mai vorbim de tot felul de triburi din diversele state. Aşa că „indienii” la care se face aluzie aici, nu pot fi decât mongoloizii care au ocupat India.
Se presupune ca locul de origine al slavilor este India**** iată o mare prostie mincinoasă, strecurată aici !!! I-auzi de unde provin ruşii, bieloruşii, cehii, sârbii, slovacii
iar acest studiu demonstrează că într-adevăr, ungurii sunt cel mai apropiați genetic de indienii din India. Acest studiu este interesant pentru că a fost folosit cel mai mare număr de mostre de ADN, peste 1100.
Numele studiului: Human Chromosomal Polymorphism in Hungarian Sample Unde il puteti gasi: Kamla-Raj 2006 Int J Hum Genet, 6(3): 177-183 (2006).
Cine sunt autorii: Kata Décsey1, Orsolya Bellovits2and Györgyi M. Bujdosó 21. Semmelweis University, Department of Forensic Medicine, Budapest, Hungary, 10912. Hungarian Academy of Sciences – Semmelweis University, Institute of Forensic Medicine, Budapest, Hungary, 1091
Scurtă introducere: “the smallest difference is between the Hungarian and the Indian groups, while the Central-Europeans differ more. The biggest difference is between the Hungarians and the Turks, so they seem to be the most distant relatives.”
aşa e când n-ai habar de istorie! mie îmi place că băieţii ăştia maghiari -care nu sunt maghiari, aşa de deosebiţi de TURCI, spun TEŞEK = mulţumesc, ciokolom din ciok turcesc = mult, foarte mult, doar după 160 de ani de desfiinţare a lor de către turci !!! că în rest, majoritatea cuvintelor sunt româneşti. Era şi normal, de vreme ce Panonia a fost locuită de Daci.   
 4. Oamenii de știință susțin că un minim de 5% din populatia Ungariei pe linie maternă se trage din Asia. 5% dintre unguri au haplogrupul mitocondrial M, specific Indiei. Din India, femei purtătoare ale acestui haplogroup s-au răspândit și în alte zone ale lumii și se pare că și în Ungaria. De obicei țiganii au tot acest haplogrup mitocondrial M.
* Vedeți? Tot femeile, ca și Getele-Dace fugărite de romanul Florin Piersic… Aici și mai strașnic: indiencele care umblă și azi cu vălul pe față, care erau închise în odăile lor și nu aveau voie să iasă din casă, decât dacă voia soțul lor să-l însoțească – ușile camerelor lor au și azi, zăvoare pe dinafară !, ele care dorm pe dușumea, în timp ce bărbatul doarme în pat – priviți filmele cu atenție, ca să vedeți adevărul ! deci astea – că văduvele erau închise într-o cameră total întunecoase și lipsite de ulei în terciul de cereale pe care aveau voie să-l mănânce după apus ! au luat-o la picior, au traversat munții și văile, ca să ajungă în…Ungaria! Ce frumos!
Asta e cam ca explicația sarmalelor invenție turcească sau tătrească, că daia au vrut moghiorii să le înscrie ca produs al lor…național (sic!), ca și palinka, fără cereș, că ei asta făcea, doar țuică de cireșe, nu palincă de prune, că nu le creșteau prunii sub șea și nici ălorlalți butoaiele cu varză murată la obânc!

Numele studiului: Comparison of mtDNA haplogroups in Hungarians with four other European populations: a small incidence of descents with Asian origin. Unde îl găsiți: Acta Biol Hung. 2007 Jun;58(2):245-56http://www.ncbi.nlm.nih.gov/ pubmed/17585514?.ordinalpos=1& itool=EntrezSystem2.PEntrez. Pubmed.Pubmed_ResultsPanel. Pubmed_DiscoveryPanel.Pubmed_ Discovery_RA&linkpos=3&log$= relatedarticles&logdbfrom= pubmed

Autorii: Nadasi E, Gyurus P, Czakó M, Bene J, Kosztolányi S, Fazekas S, Dömösi P, Melegh B. Department of Public Health and Preventive Medicine, Faculty of Medicine, University of Pécs, Pécs, Hungary.
http://us.mc620.mail.yahoo. com/mc/compose?to=edit.nadasi@ aok.pte.hu

Sursa articol: https://cersipamantromanesc. wordpress.com/tag/studii- genetice/  Daniel Roxin la 08:34

Interesantă și dubioasă este preocuparea asta furibundă în a se atesta neapărat pe spinarea vecinilor ca și sprijinul în minciună pe care este evident că îl primesc de undeva.

http://burebista2012.blogspot. ro/

MINCIUNI!
În primul rând scriem : HUN’GARY , (AN) >>> hungaryan <<< Avem un Hun de la Huni , Cine sunt hunii conform dex-ului RO : HUN, huni, s. m. Persoană dintr-un neam mongolic care, în sec. IV-V, a pătruns până în apusul Europei, trecând și prin țara noastră. – Din fr. Huns, lat. Hunni.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a | Permalink
HUN ~i m. Persoană care făcea parte din triburile turcice nomade care, în sec. IV-V, au migrat până în apusul Europei. [Monosilabic] /<fr. Huns, lat. Hunni, ~orum
* regret, dar nici Anonim n-a nimerit-o, cu toată buna intenţie! Hunii nu sunt deloc, deloc mongoloizi, nici „turcici”, sunt primii EUROPENI din uriaşele stepe de până la actualul deşert Gobi, locuite cândva de…ghici cine? păi de MASAGEŢI, care ajungeau până în Persia/Iran, Tirageți, Tisageți, de CIMERIENI pe la Bosforul cimerian, unde se află portul TOMI, identic, leit cu Tomi/Tomis/Constanţa- mai uitaţi-vă şi pe hărţi. Pe atunci podiș înierbat, Takla/Makan, azi Gobi era populat de ArieniiTAKARI, excepţionali călăreţi şi constructori, cei care au ridicat primele oraşe din chirpici,azi sub nisipurile deşertului…mumiile lor cele mai perfecte din lumne au fost găsite și ținute secrete, acum  80 de ani, de Chinezi; dincolo, spre Vest erau Dacii/ Dadjii/Dadjicii azi Tadjicii, Samogeții strămoșii Prusienilor/Prusacilor… căci nu degeaba Atila se numea ÎMPĂRATUL HUNILOR ŞI AL DACILOR, BICIUL LUI DUMNEZEU.

Cuvântul HUN-HUNI, vine exact din ROMÂNĂ şi înseamnă UNU-UNII! Așa cum spun și țiganii, căci și vocabularul lor este 70 % românesc, hala/hăla=ala/ăla, haia=aia și cum vorbea bunica mea născută în 1880, dar mai auzi bătrânii prin satele montane spunând huna=una, și cu certitudine, în Munții Trascău ai să auzi la tot pasul de Heli Frumoasili=Hălea/Alea Frumoasele, zânele care trec în zbor noaptea peste păduri…Care franceză…care romană – nu mai spuneți latină, căci e vechiul nume al limbii rumâne, nouă zicându-ne Latini/Letini, chiar și romanii, desigur, înainte de a veni să ne jefuiască.

Cine sunt Arienii ?

ARIÁN, -Ă, arieni, -e, s. m. și f., adj.

1. S. m. și f. (La pl.) Denumire mai veche dată popoarelor indo-europene (sic!); denumire actuală pentru popoarele indo-iraniene; (și la sg.) persoană care aparține unuia dintre aceste popoare. Termen folosit de rasiști spre a denumi populațiile albe în general și pe strămoșii germanilor în special.

2. Adj. Care aparține arienilor2 (1), privitor la arieni2. [Pr.: -ri-an] – Din fr. aryen.

De unde e această presupusă definiţie ??? n-am auzit ceva mai imbecil până acum!

ARIENII sunt triburile ţării ARIA, aşa cum scrie Ştefan din Bizanţ, o suprafaţă imensă din Europa şi Asia MIcă, locuită exact de strămoşii noştri. Ei au migrat în Nordul Indiei, de aceea găsim acolo toponime ca Purani, Biharia, Deva, Ramna, Madras, identice cu cele din România, sau antroponime ca Verman, Mitu, Rada, Neelu, Adi, Rosana, Sita/Siţa…şi multe, mult mai multe cuvinte comune cu sanskrita decât cu latina! Ei au dus svastika în India şi ea se desenează şi azi cu roşu pe zidurile caselor, pe tocurile uşilor la sărbătorile zeilor, sau cu făină în faţa uşii, la naşterea unui copil, fiindcă semnifica energia vitală/suflul vieţii de care avem constant nevoie, implicând mişcarea universală! Ea apare pretutindeni şi în Tibet, în Pakistan – fostă regiune a Indiei, acolo unde localnicii, ca cei din LAHORE- căci asta dansează, hore!, susţin că au fost aduşi acolo de …Alexandru Macedon, adică se declară fără să ştie, că sunt Macedoromâni sau Armâni/Arumâni, ca el! La fel a fost dusă în Pelopones, existând bisericii în Grecia de azi, care o au în mozaicul pardoselilor. 
Strămoşii germanilor sunt Hotentoţii – susţin ei, dar ei sunt fraţi cu noi, de aceea în cronicile lor vechi, ei cântă pe măreţii LOR regi…Burebista şi Decebal!!! Simbolurile ariene au fost folosite de Hitler pentru că erau cunoscute şi în Austria lui natală, care în antichitate a fost locuită tot de Daci, doar că ei locuiau de la izvoarele Dunării, din Pădurea Neagră, azi în Germania, până la cataractele/Cazanele Mari și Mici, de unde se numea Istru până la vărsare.

Masageţii ajunşi în Persia/Iran au botezat muntele ZAGROS şi Tauros și  regiunea ESTABANAT-azi Isfahan după invazia musulmană, de la ei se zice în „iraniană” ciupan=ciuban/cioban….e prea mult de spus…

a consemnat: Mihai Miron

One Response “Studiile genetice arată adevărata origine etnică a maghiarilor din Panonia”

  1. tindalescu
    noiembrie 5, 2018 at 6:09 pm

    Ungurii se autodenumeau „maghy-ar”-dupa unul din triburile conducatoare-terminatia „-ar”desemnand pluralul, ca la celelalte popoare inrudite:bulgar,avar,chazar,kabar,tatar!Onogurii de asemenea erau un trib turco mongol, iar in sec.IV sunt atestati de cronicile coreene facand parte din confederatia Gok turk si atacand regatul Goguryeo!Triburile magyaro-onogure s-au stabilit apoi pe cursul superior al fluviului Obi langa Akltay-ul mongol invecinandu-se la sud est cu jungarii si uygurii!In sec.VIII erau semnalati in Siberia la rasaritul muntilor Urali invecinandu-se la vest cu puternicul hanat al bulgarilor si la sud cu puternicul hanat al chazarilor cu capitala la Sarkel,la gurile fluviului Volga,caruia ii plateau tribut!Cand chazarii s-au destramat sub loviturile vikingilor „rus”-care cucerisera Kievul-ungurii au trecut la vestul muntilor Urali in vecinatatea tribului turco mongol al baskirilor!Sub presiunea pecenegilor s-au stabilit in Atelkuz-intre Don si Donet!Fiind chemati in ajutor de bizantini in razboiul cu primul tarat bulgar-din Balcani,dar care stapanea si teritoiul actual al Romaniei pana in Panonia-ungurii au fost infranti de pecenegi-chemati in ajutor de taratul bulgar- si au migrat spre nord vest,trecand pe langa Kiev!De unde au fost chemati ca mercenari ai reatului franc de rasarit in razboiul cu Moravia Mare.Pana in anul 955 au terorizat Germania ajungand cu pradaciunile pana in Franta si Italia!Zdrobiti la Lech in anul 955 de imparatul Oto cel Mare,ungurii s-au indreptat spre bazinul panonic!Conform „De administrando imperii”a imparatului bizantin Constantin al VII lea Porfirogenetul scrisa in acea perioada,nu au putut inainta spre Transilvania stapanita de puternicul trib peceneg Gyula-cu capitala la Alba Iulia,in ungureste Gyula fehervar-„orasul alb”-capitala lui Gyula!Care se si crestinasera in rit ortodox si incepusera sa fie asimilati de populatia vlaha!De aceea,in sec.XII Anonymul relatand cucerirea din sec.XI il numeste „cu dispret pe „Gylou”…”un oarecare vlah”!Gyula au fost foarte puternici dar bulgarii aliatii lor de la sud fuseswera infrani de rusii lui Sveatoslav si apoi de imparatul Vasule al II lea iar in jurul anului 1040 au fost infranti iremediabil de turcii oguzi.Situatie de care au profitat ungurii care i-au inclus pe pecenegii gyula in regatul lor,ca voievodat autonom,Voievodatul Transilvaniei!Crestinandu-se in rit catolic regatul „apostolic”al Ungariei a beneficiat de subventii imense din partea papalitatii si de sprijinul Imperiului German reusind astfel sa reziste Imperiului Otoman!Dupa zguduirea din temelii a papalitatii si a lumii germane din cauza razboaielor religioase cauzate de Reforma lutherana,Ungaria nu a mai rezistat prabusindu-se sub loviturile otomanilor!Acestea sunt faptele istorice!Restul…e multa literatura!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *