Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Substanţe vegetale şi material lemnos confiscate de jandarmii bihoreni


Jandarmii bihoreni au constatat, de vineri până luni, 4 infracţiuni şi 25 de contravenţii, aplicând amenzi în cuantum de 12.600 lei. Au fost ridicate în vederea confiscării bunuri în valoare de 281 lei.

S-a luat măsura complementară a ridicării permisului de pescuit pe o perioadă de 90 de zile în cazul a 2 contravenienţi.

Amenzile au fost aplicate pentru: transportul materialelor lemnoase fără acte de provenienţă legală, pescuit fără permis, pescuitul în zona de protecţie şi refacere a vieţuitoarelor acvatice, provocarea ori participarea efectivă la scandal, consum de băuturi alcoolice în locuri publice şi refuzul de a da relaţii pentru stabilirea identităţii.

Exemple:

În noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 1,30 o patrulă de jandarmi a legitimat doi tineri care se aflau într-un parc din Oradea. La controlul corporal sumar asupra acestora s-au găsit 2 pachete de ţigări care conţineau 2 plicuri transparente cu materie vegetală de culoare galben verzui.

Jandarmii au întocmit pe numele celor doi acte de sesizare a organului de urmărire penală, iar plicurile găsite asupra acestora au fost predate Poliţiei Municipiului Oradea.

Sâmbătă, 20 octombrie , în jurul orei 10,30, un echipaj de jandarmerie a legitimat două persoane, pe o stradă din Oradea.

În urma controlului corporal sumar asupra uneia dintre persoane au fost găsite 6 foiţe de hârtie de culoare albă care conţineau o materie vegetală de culoare verde deschis.

Jandarmii au întocmit şi în acest caz acte de sesizare a organului de urmărire penală, iar foiţele care conţineau materie vegetală au fost predate Poliţiei Municipiului Oradea.

Tot în data de 20 octombrie 2018, în urma unei acţiuni a jandarmilor pe linia prevenirii și combaterii delictelor silvice, pe raza localităţii Peștiș a fost surprinsă o persoană care transporta cu ajutorul unei căruţe cantitatea de 1.4 metri cubi de material lemnos, fără a avea asupra sa documente de provenienţă sau aviz de însoţire a acestuia.

În consecinţă, materialul lemnos din specia carpen în valoare de 231 lei a fost ridicat în vederea confiscării, iar autorul a fost sancţionat conform prevederilor Legii nr. 171/2010 cu amenda de 5000 lei.

În data de 21 octombrie 2018 la ora în jurul orei 20, în urma unei sesizări prin apelul unic de urgență 112, jandarmii au pornit în căutarea a două persoane de naționalitate maghiară care s-au rătăcit pe itinerarul Padiș–Glăvoi–Cheile Galbenei.

Jandarmii montani s-au deplasat în zona indicată. La ora 22:40 cele două persoane au fost găsite la aproximativ 4 km de Glăvoi, spre Cheile Galbene în vârful Borsig și au fost conduse de echipajul de jandarmi la locul unde au parcat mașina și aveau cortul turiștii maghiari.

Cele două persoane, un bărbat de 32 de ani şi o femeie de 26 de ani, cu domiciliul în Ungaria, nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.

sursa: Biroul de presă al IJJ Bihor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *