Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Succesul artiștilor fotografi orădeni în Ucraina, la Slatina


Artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP s-a întâlnit marți, 30 octombrie 2017  între orele 10 – 11 cu elevii Liceului ”Mihai Eminescu” din Slatina (Ucraina).

Cu această ocazie cunoscutul artist fotograf orădean le-a vorbit elevilor români timp de o oră despre arta fotografică. În urma discuțiilor avute cu doamna director Adriana Pop s-a conturat ideia organizării în luna mai 2018 a unui curs gratuit de către Asociația ”Euro Foto Art” pentru elevii români ai liceului, în parteneriat cu  Consulatul României la Solotvino, Asociația ”Speranța” din Slatina (UA) și Clubul Fotografic ”Nufărul” Oradea.

În aceeași zi la Școala de Arte a orașului Slatina (UA) a avut loc în prezența unui public numeros, la ora 15 vernisajul expoziției de artă fotografică intitulată ”România Pitorească”.

În cadrul expoziței organizate de Asocația ”Euro Foto Art” sub patronajul Consulatului României la Solotvino  (Slatina) și Primăriei Orașului Slatina (Solotvino) cu sprijinul Asociației ”Speranța” au fost expuse  35 de fotografii de format mare.

Publicul prezent a fost salutat de directoarea Școlii de Arte,  doamna Éva Vainagi și de primarul orașului Slatina, domnul Gheorghe Uhali.

Din partea cabinetului departamentului afacerior extrene al  Autorității Regionale din Ujgorod a fost prezentă și a luat cuvântul doamna Moish-Shiman Renata. De asemenea evenimentul a fost onorat de prezența Consului României la Soltvino (UA), excelența sa Gabriel Nicola, Consulului Ungariei la Ujgorod domnul consul Dr. Cseh Áron, precum de reprezentanta Consulatului General al Slovaciei din Ujgorod, doamna Jana Dvorecka.

Fotografiile expuse au fost prezentate de către artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP, președintele Asociației Internaționale ”Euro Foto Art”.

Momentele muzicale au fost susținute de către artistul de violă Thurzó Sándor József din Oradea și eleva Melania Stan din localitate, care a interpetat la pian ”Poemul Carpatic”, cu care a câștigat locul I la Concursul Internațional de Interpretare pentru pian ”Micul Virtuoz” desfășurat la București, la 13 mai 2017.

Expoziția intitulată  ”România pitorească” rămâne la dispoziția publicului vizitator, din Slatina (UA), timp de o lună.

 

Biroul de presă, foto: Zoli Gardo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *