Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Sute de copii au sărbătorit alături de poliţiştii bihoreni, ziua de 1 Iunie


În contextul Zilei de 1 Iunie, Ziua Internaţională a Copilului, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bihor a organizat o serie de activităţi preventive pentru copii, reafirmând preocuparea permanentă pe care poliţiştii bihoreni o au pentru siguranţa celor mici.

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au fost alături de copii printr-o serie de manifestări organizate în Orăşelul Copiilor din municipiul Oradea, în parteneriat cu Asociaţia Lampas, Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Oradea și Centrul de Evaluare, Prevenire și Consiliere Antidrog Bihor.

Peste 300 de copii, alături de părinţi şi bunici s-au implicat cu interes în concursurile atractive, interactive, organizate special pentru ei de poliţiştii bihoreni, participând într-un număr foarte mare la toate competiţiile pe teme preventive.

Poliţiştii bihoreni i-au angrenat pe copii într-o serie de concursuri atractive, precum concursul „Desenăm, ne jucăm, circulație învăţăm!”, de desene pe asfalt, pentru copiii cu vârste între 5 și 10 ani, în cadrul căruia participanții au ilustrat cu creta pe asfalt noțiuni specifice circulației  rutiere.

Un alt concurs organizat pentru copii de polițiștii bihoreni a fost concursul de educație rutieră „Siguranţă pe două roţi”, cu decernarea titlului de „Polițist pentru o zi”. Competiția s-a adresat copiilor cu vârsta între 7 și 14 ani. Concursul a avut două probe, o probă de teorie, un chestionar cu 10 întrebări și o probă de parcurgere a unui traseu. Câștigătorii au fost fi recompensați cu diplome, premii și legitimații de „Polițist pentru o zi”.

În acelaşi timp, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii și cei ai Biroului Poliției de Proximitate din cadrul Poliției Municipiului Oradea au abordat într-o manieră originală tematica preventivă, prin implicarea copiilor într-un concurs de rebus inedit, pe teme  preventive, în cadrul căruia copii au descifrat cuvinte „cheie ” și au răspuns la întrebări din domeniul prevenirii criminalității. Concursul s-a adresat copiilor cu vârsta între 10 și 14 ani.

Concursul preventiv „Cum să fiu în siguranță!”, adresat elevilor din ciclul primar, a constat în completarea unui chestionar cu 10 întrebări din patru domenii preventive, respectiv siguranța pe Internet, prevenirea victimizării, prevenirea accidentelor rutiere, răspunderea penală a minorilor.

Sub atenta supraveghere a polițiștilor rutieri bihoreni, copiii prezenți în Orășelul Copiilor au avut ocazia să observe îndeaproape motocicleta de serviciu și un autoturism de poliție inscripționat. De asemenea, polițiștii rutieri le-au transmis recomandări prețioase privind siguranța în trafic și au răspuns la toate curiozitățile copiilor cu privire la circulația pe drumurile publice.

Reprezentanții Fundației Lampas au desenat pe fețele copiilor personajele de poveste îndrăgite de aceștia.

Reprezentanții Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Oradea i-au informat pe copii și pe părinții acestora despre traficul de persoane, modalități de manifestare a acestuia și despre cum pot preveni victimizarea. Totodată, i-au implicat pe copii în jocuri educativ-preventive.

În același cadru, reprezentanții Centrului de Evaluare, Prevenire și Consiliere Antidrog Bihor au discutat cu copiii prezenți despre riscurile consumului de droguri și tutun și au distribuit materiale informativ-preventive realizate în cadrul campaniilor implementate de Agenția Națională Antidrog.

Totodată, poliţiştii bihoreni au distribuit, prin intermediul unui stand de informare instalat în Orăşelul Copiilor, diverse materiale informativ – preventive, destinate atât copiilor, cât şi părinţilor şi bunicilor care au fost prezenţi la activităţile organizate de poliţiştii bihoreni

sursa: IPJ Bihor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *