Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Tabăra ”Junior Ranger”, parte a proiectului ”Arii protejate pentru viitor”


Asociația Pescarilor Sportivi ”Aqua Crisius” din Oradea a organizat în perioada 31 iulie – 05 august 2017 tabăra ”Junior Ranger”, în cadrul proiectului intitulat ”Arii protejate pentru viitor” finanțat de Fundația pentru Parteneriat și MOL România.
Așteptată cu mare emoție și bucurie, cu multe luni înainte de desfășurare, tabăra micilor rangeri (ecologiști convinși) cei douăzeci și patru de copii cu vârste cuprinse între 11 – 15 ani, au fost implicați în diverse activități specifice viitoarei meserii de rangeri (administratori ai naturii), printre care:  parcurgerea unor trasee montane, orientare, cunoașterea speciilor de plante și animale protejate, monitorizarea biodiversității, reguli de conduită în arii naturale protejate și multe altele.
Tabăra organizată la Cantonul Murgașu, pe Valea Iadului, cu sprijinul Romsilva, a constituit în același timp o reală competiție între cei 24 de junior-rangeri, câștigată de tânărul Dan Leonard Chirilă , din localitatea Avram Iancu (jud. Bihor).
Micii participanți au beneficiat de transport, masă și cazare (în cort) prin intermediul finanțării accesate, dar și de un caiet de activități special conceput pentru a-i ajuta să-și fixeze temeinic informațiile și practicile dobândite în tabără.
Sunt clipe de viață unice, experiențe care nu șterg din memorie o viață întreagă. Mai presus de toate tinerii sunt educați să prețuiască natura, mediul înconjurător, vietățile cu care omul trebuie să conviețuiască.
Andrei Togor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *