Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Tânărul inventator Adrian Fărcaș, la Salonul ”Pro Invent” din Cluj-Napoca


În perioada 21-23 martie 2018, tânărul inventator orădean Adrian Fărcaș  participă la cea de a XVI-a ediţie a Salonului Internaţional al Cercetării, Inovării şi Inventicii Pro Invent, care se desfăşoară la Sala Polivalenta din Cluj-Napoca.
În cursul anului 2017 Adrian Fărcaș a participat la Salonului Internaţional al Cercetării, Inovării şi Inventicii Pro Invent unde a obtinut medalia de aur si la Salonul international de inventica Traian Vuia din Timisoara unde a obtinut Marele Premiu al salonului, medalia de aur, premiul special din a Universitatii Carol Davila precum si premiul special a Universitatii Politehnice Bucuresti.
La salonul Pro Invent, sunt expune brevetele sale de inventie, care se referă la un schimbător de căldură utilizat în domeniul pompelor de căldură care aduce o reala imbunătățire acestor sisteme de incalzire precum si doua brevete in domeniul panourilor solare.
Caracteristicile principale ale schimbatorului de caldura sunt:
– Capacitatea de expandare în caz de îngheț (se elimină schimbătorul de căldură intermediar utilizat de toti producătorii de pompe de căldură apă-apă și scad costurile de exploatare, respectiv crește performanța pompei de căldură cu 15-20%).
– Este confecționat dintr-un material antiaderent care previne formarea depunerilor (apa din foraj poate fi tulbure, cu un continut ridicat de impuritati si poate genera depuneri, ducând la colmatarea schimbătoarelor uzuale)
– Garanția produsului poate fi extinsă până la 20 ani, tinând cont de durabilitatea materialelor din care este confecționat.
Caracteristicile principale ale celor 2 inventii pentru panouri solare sunt :
– Panoul solar nepresurizat echipat cu o valva de joasa presiune pentru prevenirea evaporarii agentului termic si evitarea distrugerii tuburilor de sticla ale panoului solar .
– Tub pentru panou solar avand o oglinda lipita de suprafata exterioara partea dorsala pentru timpul iernii si partea frontala pe timpul verii , peste care se afla aplicat un strat izolator avand rolul de a limita pierderile de caldura prin partea dorsala , de a mari capacitatea de captade a radiatiei solare si de a umbri la nevoie partea expusa la soare in timpul verii.
Inventiile se aplică pe scară largă în constructia pompelor de caldura si ale panourilor solare. Societatea comerciala din Oradea pe care Adrian Fărcaș o administrează, are o experienta de peste 10 ani in producerea, comercializarea si instalarea de sisteme de incalzire cu pompa de caldura precum si al panourilor solare care utilizeaza aceste inovatii, brevetate de patronul ei Adrian Fărcaș.
Brevetele sunt utilizate de peste 10 ani pe piață și au ajuns la maturitate din punct de vedere al testelor si performantelor. Astfel, ele pot revoluționa constructia pompelor de caldura si a panourilor solare din intreaga lume, tinand cont si ca utilizarea pompelor de caldura si al panourilor solare cunosc un ascendent, în ultimii ani.
Dinicu Braghină

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *