Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Târgul Gaudeamus, la a V-a ediție, în Piața Unirii din Oradea


Până în 13 mai 2018, în Piața Unirii, se va desfășura a cincea ediție a Târgului de carte Gaudeamus. La această ediție sunt peste 60 de expozanţi reuniţi în 46 de standuri, pe o suprafață de 800 mp, reprezentând principalele categorii active pe piaţa de carte şi educaţie din România – edituri, agenţii de difuzare de carte, muzică şi produse multimedia, edituri străine reprezentate de distribuitori de carte.

Târgul este deschis vizitatorilor până sâmbătă, între orele 10 și 20, iar duminică între orele 10 și 15.Preşedintele de onoare al Târgului Gaudeamus Oradea 2018 este prof. univ. dr. Sorin Șipoș.

Pe lângă elementele specifice unui eveniment expoziţional dedicat cărţii – mii de volume, lansări şi prezentări de carte, întâlniri cu scriitorii, vizitatorii se pot bucura și de muzică bună, ateliere de creaţie și concursuri cu premii atractive. În cadrul târgului, orădenii vor avea posibilitatea să aleagă dintre cele mai recente și mai căutate titluri ale momentului, atât în limba română cât și în germană, maghiară și engleză.

De asemenea, vor avea loc și evenimentele tradiționale, precum „Invitați de nota 10: Olimpicii României” (elevi din Bihor premiați la olimpiadele internaționale la difierite discipline), proiectul „Cărțile se întorc acasă”, în cadrul căruia orădenii care au prea multe cărți de care nu mai au nevoie sunt așteptați să le doneze.

Gaudeamus Oradea este cea mai recentă componentă a Programului Lectura, proiect de anvergură naţională iniţiat şi derulat de Radio România cu scopul de a susţine cultura scrisă din ţara noastră prin evenimente de tip expoziţional, dedicate în principal cărţii şi ofertei educaţionale.

„Ce se întâmplă aici la Oradea este o formulă unică în istoria Programului Lectura pe care Radio România îl derulează de douăzeci și ceva de ani. Este singurul oraș în care autoritățile locale se implică încă de la primii pași din toate punctele de vedere și simțim că avem aici cu adevărat un partener”

a declarat Connie Chifor, coordonatoarea târgului.

Palmaresul cumulat al Programului Lectura, în intervalul 1994 – aprilie 2018, însumează 104 evenimente organizate sub brandul Gaudeamus, circa 10.300 de expozanţi, 2.850.000 de vizitatori şi peste 12.700 de manifestări culturale, cu profil preponderent literar.
Pentru detalii suplimentare privind această ediţie a Târgului Gaudeamus Oradea, puteți accesa site-ul gaudeamus.ro.

Evenimentul este organizat de Radio România, Primăria Municipiului Oradea și Asociația pentru Promovarea Turismului din Oradea și Regiune.

Vasilică Ichim

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *