Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Teatrul ”Regina Maria” din Oradea este prezent la festivaluri


ORADEA 06.10 DINICU –
PARTICIPARI LA FESTIVALURI ALE TEATRULUI „REGINA MARIA” ORADEA

Teatrul Regina Maria este invitat în lunile octombrie și noiembrie să participe la câteva dintre cele mai importante festivaluri de teatru care se vor desfăşura în această toamnă, la 6 festivaluri naţionale cu spectacole din repertoriul trupei Iosif Vulcan şi la alte 4 festivaluri naţionale cu spectacole din repertoriul Trupei Arcadia.
Marele turneu a fost deschis de Trupa Arcadia, care a participat la prima ediţie a Festivalului Tânăr, organizat de Teatrul pentru Copii şi Tineret „Gong” din Sibiu, cu minunata poveste O MIE SI UNA DE FRONTIERE (POVESTEA LUI ALADIN), dar și la editia a X-a a Festivalului International de Teatru POVEŞTI, organizat de Teatrul de Păpusi Prichindel din Alba Iulia.
Tot Trupa Arcadia a fost invitată, cu ineditul spectacol pentru copii: MIC SAU MARE?, la Festivalul Internaţional Ion Creangă din Bucureşti, care se află la ediţia a XI-a.
În continuare, Trupa Iosif Vulcan susţine un turneu naţional care va avea loc în perioada 8-14 octombrie la Galaţi, cu spectacolul LEONCE ŞI LENA, cu care va participa la Festivalul Naţional de Comedie, in 11 octombrie, la Bucureşti o să joace CHEIA, o poveste tragi-comică a sfârşitului copilăriei, la festivalul FestIN pe Bulevard, aflat la cea de a III-a ediţie.
Ultima destinaţie este Piatra Neamţ, în data de 13 octombrie, unde va participa cu spectacolul UCIDEREA RITUALICĂ A LUI GORGE MASTROMAS, un spectacol despre dorinţa de a deţine putera şi despre modul cum aceasta dezumanizează şi aruncă fiinţa umană într-un vid existeţial, la Festivalul de Teatru „Pledez pentru tine(ri)”, aflat la ediţia a XXVII-a.
In 14 octombrie 2015, Trupa Arcadia ii aşteaptă pe piticii clujeni în exotica călătorie din O MIE SI UNA DE FRONTIERE (POVESTEA LUI ALADIN), care va participa la editia a XIV-a a Festivalului Teatrelor de Papusi şi Marionete Puck, organizat de Teatrul de Papusi Puck din Cluj Napoca.
Trupa Iosif Vulcan va pleca la Turda, la FESTIVALUL DE TEATRU PE DRUMUL SĂRII, aflat la ediţia a IV-a, unde în 18 octombrie va juca remarcabilul musical OMUL DIN LA MANCHA, care a înregistrat un real succes la public.
Sclipitoarea comedie LEONCE ŞI LENA va fermeca şi Râmnicu Vâlcea, participând la a V-a ediţie a Festivalului de teatru ARIEL INTER FEST, unde se va juca în data de 24 octombrie.
Periplul trupei orădene se va încheia la mijlocul lunii noiembrie, la FESTIVALUL INTERNAŢIONAL DE TEATRU CLASIC din Arad, aflat la ediţia a XXI-a, care se va desfăşura în perioada 14-22 noiembrie 2015, la care va participa cu musicalul OMUL DIN LA MANCHA.

Informația este furnizata de Biroul de Presa al Teatrului „Regina Maria „din Oradea.

01-mastromas leoncelena06 mic-sau-mare03 povestea-lui-aladin1

Tags: , , ,