Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Tenismana bihoreană Irina Bara, finalistă la turneul pe zgură din Ungaria


Jucătoarea bihoreană de tenis de câmp Irina Maria Bara, în vârstă de 23 de ani, își continuă ascensiunea din această perioadă. Astfel, șteianca a disputat sâmbătă finala turneului pe zgură “Hadmezovasarhely Ladies Open” din Ungaria, dotat cu premii în valoare totală de 60.000 de dolari.

După ce a trecut de primele patru adversare, în ultimul act, Irina s-a duelat cu Mariana Duque-Marino, din Colombia, o jucătoare în vârstă de 28 de ani și ocupantă a locului 112 WTA. La capătul unui meci ce a durat două ore şi 16 minute, bihoreanca a trebuit să se recunoască învinsă însă în fața favoritei nr.1 a turneului.

Irina Bara a câștigat primul set cu 6-4, în care a avut o revenire spectaculoasă, după ce a fost condusă cu 4-3. Apoi, setul doi a început foarte bine pentru tenismena din Bihor, care a condus cu 4-0. Columbianca nu a cedat însă și a revenit treptat în meci. S-a ajuns la 5-4 pe serviciul Irinei, care a avut două mingi de meci, ambele irosite, a doua chiar cu o dublă greșeală. Mariana a profitat și și-a adjudecat însă setul doi cu 7-5.

În decisiv, Irina a făcut eforturi să rămână în joc, dar plusul de experiență al columbiencei s-a văzut, aceasta impunându-se cu 6-2.

Pentru prezența în finală Irina va fi recompensată cu 48 de puncte WTA și un premiu în bani de 4.863 dolari.

Florin Mihalca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *