Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Spectacolele toamnei, la Teatrul Regina Maria din Oradea


 

Toamna aceasta este închinată spectacolului. Programul lunii noiembrie al Teatrului Regina Maria cuprinde nu mai puţin de 14 spectacole la care sunteţi invitaţi să vă lăsaţi împresuraţi de căldura artei teatrale.

PROGRAMUL LUNII NOIEMBRIE 2015,  A TEATRULUI REGINA MARIA
Luna începe promiţător, cu o comedie impecabilă, la care o să râdeţi cu gura până la urechi de o serie de încurcături amuzante, provocate de un şir nesfârşit de pretendenţi care mai de care mai caraghioşi, o peţitoare pusă pe fapte mari, un amic mult prea binevoitor şi o viitoare mireasă confuză: „Căsătoria”, marţi, 3 noiembrie, de la ora 19:00, la Sala Mare.

Ca să păstrăm buna-dispoziţie, joi, 5 noiembrie, de la ora 19:00, tot la Sala Mare, sunteţi poftiţi să savuraţi un spectacol plin de haz, în care veţi vedea cum se „reglează conturile” în manieră comică într-o familie de mafioţi şi veţi avea dovada vie a faptului că istoricii s-au înşelat, deoarece „Napoleon era…fată!”

Vineri, de la ora 19:00, la Sala Arcadia va avea loc reprezentaţia spectacolului „Seara de ajun”, o tagicomedie care, pornind de la clişeele legate de sărbătoarea Crăciunului, problematizează câteva metehne ale societăţii contemporane, fără a se dezice, însă, nici măcar o clipă de principiile comedie de situaţie şi de caracter.
În continuare vă invităm să faceţi o călătorie spre o destinaţie exotică, „Cancun”. O comedie agilă şi năucitoare despre cum ar fi putut fi viaţa… un joc de-a ce-ar fi fost dacă… sâmbătă, 7 noiembrie, de la ora 19:00, la Sala Mare a Teatrului Regina Maria.
Duminică, 8 noiembrie, de la ora 19:00, tot la Sala Mare, personajele cehoviene din spectacolul „Livada de vişini” aşteaptă verdictul final: se va tăia sau nu celebra livadă, care a fost pentru un tip îndelungat motiv de mândrie locală.

Vineri, 13 noiembrie, de la ora 19:00, la Sala Arcadia, animăluţele altruiste din „O poveste foarte simplă” sunt pregătite să ofere o lecţie de umanitate celor care au uitat cum să iubească, să ierte şi să se bucure de miracolul vieţii, iar duminică 15 noiembrie, de la ora 11:00, tot la Sala Arcadia, copii sunt invitaţi să pătrundă în minunata lume a poveştilor orientale, vizionând spectacolul „O mie şi una de frontiere (Povestea lui Aladin)”.

Pentru a porni împreună într-o aventură plină de peripeţii alături de Don Quijote şi credinciosul său scutier, Sancho Panza, vă aşteptăm miercuri, 18 noiembrie, de la ora 19:00, la Sala Mare. Pregătiţi-vă să fiţi uluiţi de cadrul fermecător, de forţa de a visa şi de puterea prin care imaginaţia învinge toate ororile realităţii.

Joi, 19 noiembrie, ora 19:00, tot la Sala Mare, se va juca cel mai longegiv spectacol al Trupei Iosif Vulcan, „Şi miniştii calcă strămb”, o comedie savuroasă, care are toate ingedientele bunei-dispoziţii: o aventură amoroasă care nu încalcă doar fidelitatea conjugală, dar şi pe cea profesională, un cadavru, o serie întreagă de încurcături, care se finalizează, cum altfel decât printr-o nuntă.

Zilele de sâmbătă, 21 noiembrie şi duminică, 22 noiembrie sunt dedicate în întregime copiilor. Astfel încât, sâmbătă, de la ora 11:00, la Era Shopping Park, sunteţi invitaţi să vă bucuraţi de cinci dintre cele mai iubite poveşti ruseşti ale copilăriei: Gogoaşa, Ridichea uriaşă, Vulpea şi corbul, Cocorul şi vulpea şi Căsuţa iepuraşului, iar duminică, de la orele 16:00 şi 18:00, la Sala Studio Arcadia, jucăuşii actori ai Trupei Arcadia vă invită la primul lor spectacol de teatru pentru copii cu vârsta între 0 şi 3 anişori.

Joi, 26 noiembrie este zi aniversară pentru Teatrul Regina Maria, deoarece se împlinesc 60 de ani de când pe această scenă s-a jucat primul spectacol al secţiei române. În cinstea acestui eveniment aniversar, îndrăgitul actor Eugen Ţugulea, care a onorat scena teatrului românesc orădean încă de la înfiinţare, va susţine, de la ora 18:30, la Sala Mare, un recital deosebit de versuri şi monoloage celebre, în urma căruia va provoca publicul la un dialog inedit despre teatru.

Sărbătorim în continuare o premieră: cea a spectacolului „Ivan Turbincă”, care va avea loc duminică, 29 noiembrie, de la ora 11:00, un spectacol adresat copiilor, dar care poate să lumineze sufletele tuturor celor care şi-au delectat copilăria cu poveştile fermecătoare ale lui Ion Creangă.

Nu uitaţi de Cehov şi poftiţi la teatru şi luni, 30 noiembrie, de la ora 19:00, la Sala Mare, pentru a viziona „Livada de vişini”, un spectacol prin care i se redă lui Cehov ceea ce este a lui Cehov, şi anume: comedia.
Vă aşteptăm la teatru!

Florina Rus, Secretar literar la Teatrului Regina Maria

 

Cancun

Casatoria Eugen Tugulea Livada de visini Livada-de-visini Mic-sau-mare Napoleon era fata O poveste foarte simpla Omul din La Mancha Povesti-populare-rusesti Seara_de_ajun Si ministrii calca stramb

Tags: , , ,