Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Turneul Internațional de Baschet în Fotoliu Rulant „Maria”, ediția a XIII-a


Asociația Sportivă Pinochio (ASP) Oradea a organizat sâmbătă, la sala de jocuri sportive a Universității din Oradea, o nouă ediție a Turneului Internațional de Baschet în Fotoliu Rulant „Maria’ (TIBFR „Maria’).

Competiția, ajunsă la cea de-a XIII-a ediție a reunit la start patru echipe. Este vorba despre Hot Wheelers Karlsruhe (Germania), For Heroes Cracovia (Polonia), KKI Vrbas Banja Luka (Bosnia Herțegovina) si formația gazdă, ASP Oradea.

S-a jucat în sistem eliminatoriu, în primul meci din semifinale, cei de la KKI Vrbas Banja Luka s-au impus clar, cu scorul de 100-36, în confruntarea cu polonezii de la For Heroes, pentru ca în jocul al doilea, orădenii de la ASP să piardă la doar două puncte, cu 46-48, confrfuntarea cu nemții de la Hot Wheelers.

În finala mică, ASP Oradea a întâlnit echipa poloneză For Heroes, dar au cedat și de această dată, cu 35-62, terminând pe locul IV.

Competiția a fost câștigată de KKI Vrbas Banja Luka din Bosnia Herțegovina, care s-a impus în finala mare, cu 80-31, în confruntarea cu nemții de la Hot Wheelers Karlsruhe.

Astfel, în ierarhia finală a acestei ediții, locul I a fost ocupat de KKI Vrbas Banja Luka, pe poziția a II-a s-a situat Hot Wheelers Karlsruhe, iar pe locul III, For Heroes Cracovia.

Arbitrii turneului au fost orădenii Alin Roșu și Lajos Kovago, iar producător și organizator al evenimentului a fost ASP Oradea, care a fost ajutată însă și de FAN Courier și TVR Cluj.

De menționat că Asociatia Sportiva Pinochio Oradea a luat ființă în anul 2004 și are ca scop crearea unui cadru propice pentru integrarea prin sport a persoanelor cu dizabilități și promovarea sportului adaptat, iar din anul 2005  organizează și susține activități cu caracter sportiv. De asemenea, începând cu anul 2008, Turneul Internațional de Baschet în Fotoliu Rulant de la Oradea poartă denumirea „Maria” și tot de atunci se desfășoara sub sigla federației europene – IWBF Europe, fiind inclus în calendarul competițional.

Florin Mihalca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *