Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Un eveniment de excepție la Beiuș: spectacolul „Crăciun la Operă”


Un eveniment de exceptie, purtând marca Opera Vox, spectacolul intitulat CRĂCIUN LA OPERĂ, este programat a avea loc la Beius, în data de 17 decembrie 2019, la ora 18, la Casa de Cultura a Municipiului Beiuș. Evenimentul este organizat în parteneriat cu Primăria, Consiliul Local și Casa de Cultură din Beiuș.
INVITAT SPECIAL DE LA OPERA DIN BUCUREȘTI este baritonul ȘTEFAN IGNAT, directorul general al Operei Nationale Bucuresti. El va interpreta arii celebre de operă si operetă, acompaniat de orchestra Opera Vox.
NUME IMPORTANTE ALE SCENEI NAȚIONALE ȘI INTERNAȚIONALE, CONSTANTIN NICA, tenor cu reputatie internationala, nume care a apărut pe afișele Teatrului Scala, a Operei din Roma, a Festivalului din Split, Opera din Toronto, Opera din Osaka, Opera din Cairo, Opera din Oslo, Opera din Hamburg, etc.  Actualmente Constantin Nica, cetățean elvețian, revine cu mult drag de fiecare dată când este chemat în țară.
Al doilea tenor al serii este solist al operelor din Cluj-Napoca și București. ȘTEFAN KORCH este un nume deja cunoscut în toate teatrele și filarmonicile din România.
Soprana FLORINA HINSU MARIS, este cadru didactic la Facultatea de Arte din Oradea. Solistă câțiva ani a Operei de Stat din Viena, cu un palmares internațional semnificativ, Florina se întoarce întotdeauna cu drag acasă la Beiuș, orașul său natal.
Păstrându-și obiceiul de a promova un tânăr artist la început de drum, într-un spectacol cu orchestra, Opera Vox promoveaza si de aceasta data in acest spectacol pe tanara studenta oradeanca DARIANA JURJUT.
In cadrul programului serii va interpreta si basul IOAN VRASMAS, directorul Companiei Opera Vox.
PROGRAMUL ATENT ALES, ARII CELEBRE, DUETE, VALSURI, POLCI, PĂRȚI DE BALET respectă întocmai tipicul unui spectacol de Anul Nou și de Crăciun, așa cum se desfășoară în marile capitale muzicale ale lumii, pe lângă soliștii valorosi, apărând momentele speciale de balet clasic oferite de Ansamblul de Balet Opera Vox, sub îndrumarea coregrafului SEBASTIAN VLAD. Astfel că, publicul poate admira pe lângă coregrafiile speciale ale unor valsuri și câteva părti de balet din spectacolul  Spărgătorul de Nuci!
Un moment inedit va avea loc in pauza spectacolului cand, in foyerul Casei de Cultura, in cadrul expozitiei de Craciun, Orchestra de Suflatori Opera Vox, va sustine un microrecital de colinde internationale in timp ce publicul spectator se va rasfata cu o cana de vin fiert oferit de Casa de Cultura din Beius. Asadar, o incantare a auzului, a ochilor si a gustului in asteptarea celor mai frumoase sarbatori, oferita de Primaria Municipiului Beius, Casa de Cultura Beius si Compania Opera Vox.
Spectacolul va fi prezentat de Prof. ANCA BANDA.
Conducerea muzicala a serii este asigurata de dirijorul MATEI POP, cadru didactic la Academia Nationala de Muzica Gheorghe Dima din Cluj-Napoca.
Ioan Vrășmas, președintele Asociației Culturale Opera Vox Rimini, Italy&Cluj-Napoca, România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *