Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Un milion de stele, solidaritate cu persoanele în dificultate


Cel mai amplu gest de solidaritate cu persoanele aflate în dificultate, Un Milion de Stele, 2015  a ajuns la ediția a șasea, în România.

Anul acesta evenimentul de sustinere aduce în prim plan importanța serviciilor sociale și impactul pozitiv pe care acestea îl au la integrarea profesională și socială a persoanelor vulnerabile.

In 54 de localități din România, organizațiile Caritas fac apel către Guvernul României să crească valoarea finanțării de la bugetul de stat pentru dezvoltarea serviciilor sociale, ajutând astfel pe cei 40% din cetățenii României care se află în risc de sărăcie și excluziune socială, să trăiască o viață demnă!

Vineri seara in tot atatea localități din România se vor aprinde candele ale solidarității, se va face cunoscută petiția inițiată de Confederația Caritas România DA Servicii Sociale și se vor strânge semnături care vor crea baza de susținere pentru a convinge Guvernul să crească cu 0,3% pe and in PIB pînă în 2020 bugetul pentru servicii sociale.

Un Milion de Stele susține cauza persoanelor nevoiașe și a grupurilor marginalizate din punct de vedere social, de a avea acces la servicii sociale pentru a depăși situația de dificultate în care se află. Acțiunea face apel și către publicul larg. Se solicita presei, autoritățiile centrale și locale să susțină un sistem de asistență socială transparent și sustenabilitatea finanțării și furnizării serviciilor sociale.

Confederația Caritas România s-a asociat încă din anul 2009, acțiunilor similare organizate în Europa, cu scopul de sensbiliza cetățenii și de-ai îndemna spre solidaritate cu persoanele care trăiesc în sărăcie și care suferă de fenomenul excluziunii sociale. A aprinde o lumânare într-un spațiu public reprezintă gestul simbolic de a fi solidar cu o persoană aflată în dificultate.

Acest eveniment este organizat în cadrul Proiectului „ONG-uri mai puternice împreună! „

Tags: , , ,