Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Unul dintre cei mai căutați mafioți italieni, arestat de polițiștii bihoreni


Vito Bigione, unul dintre cei mai căutați mafioți italieni, urmărit internațional, condamnat la 15 ani pentru trafic internațional de droguri de mare risc, a fost depistat de polițiștii bihoreni și arestat joi, 4 octombrie, în Oradea.

Polițiștii Compartimentului Urmăriri – Serviciul de Investigații Criminale împreună cu luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, sub coordonarea Serviciului Urmăriri al Direcției de Investigații Criminale – IGPR, în cooperare cu polițiști din cadrul Poliției Italiene, în baza unui Mandat European de Arestare și a unui ordin european de anchetă, au depistat pe raza municipiului Oradea un bărbat, de 66 de ani, din Italia, urmărit internațional.

Autoritățile din Italia au emis pe numele acestuia un Mandat European de Arestare, bărbatul fiind condamnat de autoritățile italiene la o pedeapsă de 15 ani de închisoare în regim de detenție, pentru comiterea infracțiunii de trafic internațional de droguri de mare risc.

 

Pentru depistarea bărbatului, polițiștii bihoreni au beneficiat de date și informații suplimentare, obținute prin intermediul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliției Române.

„Acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea, care a emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat la Curtea de Apel Oradea, în vederea luării măsurilor ce se impun. Bărbatul a fost încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor”

se afirmă în comunicatul IPJ Bihor.

În activitățile desfășurate, polițiștii de investigații criminale bihoreni au beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și de suportul autorităţilor italiene.

Vasilică Ichim

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *