Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Utilajele RER au ieșit la deszăpezit, de la primele ore ale dimineții


Având în vedere căderile de zăpadă, echipajele RER au început operațiunea de deszăpezire încă de luni încă de la ora 6,40.

Au ieșit 9 utilaje de împrăştiat material antiderapant solid și lichid, acționând în zonele de urgenţă I și a II-a. În momentul de față se acționează pe urgența a II-a, iar în funcție de evoluția și intensitatea căderilor de zăpadă se va trece și pe urgența a III-a.

În municipiul Oradea au fost stabilite patru urgențe pentru cele 882 de artere de circulație. Astfel, urgenţa I presupune deszăpezirea intrărilor și ieșirilor din oraș, a arterelor principale, a căilor mijloacelor de transport în comun; urgenţa II presupune intervenţia pentru deszăpezirea căilor de legătură dintre cartiere; urgenţa III vizează toate străzile asfaltate din oraş, iar urgenţa IV toate străzile neasfaltate din municipiu.

Primăria Oradea roagă cetăţenii să îndepărteze zăpada şi gheaţa de pe trotuarele din dreptul imobilelor în care locuiesc sau îşi desfăşoară activitatea.

Pentru nerespectarea acestor obligaţii, Poliția Locală poate aplica, sancţiuni contravenţionale cu amenzi cuprinse între 500-2000 de lei, pentru persoanele fizice şi 1500-2500 de lei, pentru persoanele juridice.

Biroul de presă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *