Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Valentin Radu, de la CSM Liberty, bronz, la întrecerile Cupei Europene de Seniori


Rezultat foarte bun obținut de judoka orădean Valentin Radu, de la CSM Liberty, la întrecerile Cupei Europene de Seniori, care s-a desfășurat la sfârșitul de săptămână, la Belgrad.

În limitele categoriei 100 kg, Valentin Radu a susținut patru meciuri. Mai întâi, el l-a învins la ippon pe italianul Villanova, apoi, în turul II, a câștigat, tot prin ippon, în meciul cu suedezul Fagerhill.

În semifinale, din păcate, Radu a pierdut spre finalul meciului, la ippon, în fața ucrainianului Hutsol, în momentul în care se afla în avantaj (wazari) și a intrat, astfel, doar în finala mică, pentru medalia de bronz.

În meciul pentru bronz, Valentin a câștigat la wazari în fața sârbului Dosen, la capătul unui meci tensionat și „în fața unei săli arhipline care îl susținea pe sportivul sârb”, după cum a declarat antrenorul Emil Morar.

Locul III și medalia de bronz este un „rezultat binevenit pentru Valentin, care a câștigat puncte prețioase în clasamentul european al categoriei 100 kg”, după cum a mai precizat tehnicianul bihorean.

O clasare merituasă, pe locul 7 al categoriei 66 kg, a mai obținut și tânărul Adrian Olaru, care a obținut două victorii, în fața ungurului Boka și a zambianului Punza, dar și două înfrângeri în fața sarbului Jurakic și a ucrainianului Moisei.

Alți doi sportivi ai CSM Liberty Oradea au pierdut în primele tururi, nereușind să se claseze în limitele categoriilor lor de greutate: Farkas Bertalan, la 73 kg și Teodor Baldean, la 81 kg.

 

Florin Mihalca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *