Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Verificările specialiștilor A.R.A.C.I.P, la Școala din Cadea, în sistem dual


Reprezentanții ARACIP din cadrul Ministerului Educației și Cercetării (Agenția română de asigurare a calității în învățământul preuniversitar) au făcut ultimele verificări în ceea ce privește gradul de îndeplinire a cerințelor legale pentru autorizarea disciplinei sudură în sistem dual la școala din Cadea.

Autoritatea a verificat corectitudinea actelor necesare autorizării, cât și dotările atelierelor școlii, unde, din toamna anului 2018 vor fi instruiți primii elevi ai sistemului profesional dual din județul Bihor.

Grupul Școlar Agricol Cadea are pregătite din luna septembrie a acestui an 42 de locuri în două clase cu profilul sudură, cu predare în limbile română și maghiară.

Noutatea absolută o reprezintă simulatorul de sudură pe care, din toamnă vor învăța meserie viitorii sudori. Aparatul este de ultimă generație și reprezintă vârful tehnologic al momentului. Prin intermediul acestuia, pot fi dobândite cunoștințe generale de sudură, dar și verificarea unor tehnologii noi, ce urmează să fie brevetate.

În preziua vizitei delegației A.R.A.C.I.P, 30 de elevi ai claselor a VIII-a din Diosig, Săcueni și Sălacea au testat la propriu noul simulator de sudură, câțiva dintre copii cu rezultate remarcabile. Unii chiar au promis că, din toamnă, vor opta pentru sistemul dual de învătământ profesional și vor veni la Cadea să învețe meseria de sudor.

Reamintim că, la nivelul județului Bihor, din toamna lui 2018 demarează, pe lângă cele duoă clase de sudură de la Cadea, alte două clase de dual, una la Beiuș cu profilul de operator mașini cu comandă numerică, iar a doua la Ștei, cu profilul mecanic auto/tinichigiu.

Adrian Șimon

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *