Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Vernisajul expoziției ” Arta de a dărui” : Picasso, Matisse, Dali, Klimt


Vernisajul are loc la Muzeul Orașului Oradea – Complex Cultural,  în  7 noiembrie 2019. Oradea se află pe lista scurtă a orașelor din România unde vor poposi lucrări de grafică și litografii semnate de cei mai renumiți pictori ai lumii. Este vorba despre Picasso, Matisse, Dali și Klimt.

Muzeul Național Brukenthal din Sibiu, împreună cu Colecția avocatului George Șerban din București, Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu și Asociația culturală pictor Octavian Smigelschi, a realizat sub curatoriatul lui Alexandru Constantin Chituță o premieră și a pus la punct o expoziție inedită cu lucrări de grafică și litografii, unele dintre ele valorând mii de euro. Aceasta pentru că sunt semnate de Picasso, Matisse, Dali sau Klimt.

Evenimentul, considerat de presă și specialiști expoziția anului în România,  este parte din Festivalul Internațional de Teatru și, potrivit organizatorilor, cuprinde nuduri semnate de Henri Matisse din seria „Blue”, nuduri și studii semnate de Gustav Klimt, șase lucrări semnate de Salvador Dali și lucrări de Pablo Picasso, multe dintre ele din Suita Vollard, realizate în perioada 1930-1937.

După Sibiu și Bistrița expoziția se vernisează și la Oradea, în cadrul programului „Axele Brukenthal”. Lucrările celebrilor artiști ajung la Oradea în perioada următoare, expoziția fiind deschisă joi, 7 noiembrie 2019, orele 13 , la Muzeul Orașului Oradea – Complex Cultural.

Cristina Pușcaș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *