Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Vernisajul expoziției artistului fotograf olandez, Rob Ronda, la cetate


Asociația Internațională ”Euro Foto Art” în parteneriat cu Muzeul Cetății și Orașului Oradea a pregătit pentru publicul vizitator și pentru turiștii care vizitează Cetatea Medievală Oradea, o nouă expoziție de artă fotografică. De această dată pe simezele sunt instalate cele mai reușite fotografii de dans sportiv realizate de artistul fotograf olandez Rob Ronda. Vernisajul expoziției va prefața ediția a VIII-a a Festivalul Internațional ”Varadinum Dance Festival” organizat de Clubul de Dans Sprtiv ”Stephany” Oradea sub patronajul Federației Naționale și Internațional de Dans Sportiv cu sprijinul Financiar al Consiliului Județean Bihor.

Artistul fotograf olandez fotografiază dansul sportiv din anul 2004, de când a început să combine cele două preocupări personale care este dansul și fotografia. ”Călătoresc în toată lumea să fotografiez competiții de dans sportiv și astfel prin imaginile mele îmi exprim pasiunea pentru dans. Arta fotografică poate fi un instrument important pentru a transforma o imagine frumoasă într-una și mai interesantă. Este posibil să evidențiez  și mai mult subiectul atâta timp cât nu e exagerat. Mă bucur pentru faptul că una din fotografiile mele a fost valorificată ca inspirație pentru o pictură care a devenit apoi copertă de carte” afirmă artistul fotograf Rob Ronda.

Cele mai importante locuri unde a fost invitat să fotografieze reputatul artist fotograf olandez au fost la: Ostrava (Republica Cehă): Campionatul de dans latin 2005  respectiv Singapore (Republica Singapore) în anul 2007. Artistul fotograf Rob Ronda se simte foarte onorat de invitația primită de a fotografia la Varadinum Dance Festival organizat în data de 18 iulie 2017 la Oradea, pe care a acceptat-o cu mare plăcere. Cu toate că a călătorit până în prezent în multe țări, aceasta va fi prima lui vizită în România.

Vernisajul expoziției organizate în cadrul Anului Internațional Sfântu Ladislau, are loc luni, 17 iulie 2017, la ora 11, în prezența autorului și a unui grup de arbitri internaționali de dans sportiv, sosiți din mai multe țări europene.

Lucrările expuse sunt prezentate de criticul de artă dr. Ramona Novicov, iar expoziția este deschisă de artistul fotograf Ștefan Tóth (AFIAP), Președintele Asociației Internaționale ”Euro Foto Art” și curatorul expoziției.

Pe artistul fotograf expozant îl prezintă István Tóth, arbitru federal internațional, multiplu campion al României la dans sportiv.

Momentele muzicale vori fi susținute de membrii Formației ”Duo Varadiensis”: artistul de vioară Lucian Malița și de violă Thurzó Sándor József.

Expoziția organizată în parteneriat cu Primăria Municipiului Oradea, Muzeul Cetății și Orașului Oradea respectiv Clubul Fotografic ”Nufărul” Oradea rămâne deschisă publicului vizitator până în 27 august 2017, de marți până duminică  între orele 9-18.

 

Asociația ”Euro Foto Art”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *