Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Vernisajul expoziției foto ,,Gânduri”, la Biblioteca Județeană din Oradea


Vineri 21 aprilie, la Biblioteca Județeană Gheorghe Șincai Oradea, a avut loc vernisajul absolvenților cursului de specializare pentru profesia de ,,fotograf”, curs acreditat de Autoritatea Națională pentru Calificări, Ministerul Educației Naționale și Ministerul Muncii,  a cărui lector a fost artistul fotograf Adela Rusu.
Este cea de-a doua serie de absolvenți a cursului de calificare în domeniul fotografiei, curs care n-a mai fost organizat la Oradea din anul 1975, când Uniunea Cooperativelor de Consum din România a organizat un astfel de curs. Odată cu evoluția tehnicii digitale în fotografie și schimbarea gustului artistic al publicului s-a simțit nevoia de a organiza noi cursuri de calificare pentru fotografii profesioniști, lucru deosebit de important în evoluția societății, doi entuziaști și talentaîi artiști fotografi Adela Rusu,  Președinta filialei de Nord Vest a Asociației Artiștilor Fotografi din România și editorul și fotoreporterul Ovidiu Pop,  ambii membri ai Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, filiala Bihor au avut inițiativa reînființării cursului de calificare, știut fiind numărul mare de solicitări din partea multor artiștilor fotografi orădeni de a se specializa în ”arta scrierii cu lumina” și a se dedica acestei nobile profesii. 
Invitați speciali la eveniment au fost: Conf.univ. Dr. Carmen Vasile de la Facultatea de Muzică și Lector univ. Dr. Olimpia Urdea de la Facultatea de Arte Vizuale. 
Expoziția cuprinde 50 de fotografii realizate de: Monica Anton, Alexandra Blidar,  Alexandru  Filip, Emil Kasa,  Claudia Lucaciu, Adriana Mărcuț, Paul Moca, Iulia Muji, Iulian Mircea Nichita, Marcel Negrean, Remus Rosca
Organizatori sunt: Adela Rusu și Asociația Ovi D.Pop
Expoziția poate fi vizitată până în 28 aprilie.
Lia A. Rusu și Dinicu Braghină

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *