Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Vernisajul expoziției de pictură „Atelier”, a tinerei artiste Diana Suiugan


Vineri, 21 iulie 2017, de la ora 18, la Cetatea Oradea (corpul M) are loc vernisajul expoziției de pictură „Atelier”, a artistei Diana Suiugan.
În deschidere, ia cuvântul lectorul universitar dr. Constantin Costea.
Tânăra artistă s-a născut pe 1 august 1999 și este elevă a Liceului de Arte Oradea. ”Am simţit că pot picta de când eram mică. Îmi place tehnica uleiului pe pânză de mari dimensiuni. Abordez tematici actuale. Portretistica, dar mă atrag şi cele abstracte”, precizează Diana Suiugan.
Artista Cristina Gloria Oprişa subliniază: ”Talentata Diana Suiugan, un penel tânăr plin de nerv, vervă și curaj. Tablouri cu tușe lagi, o pictură gestuală în game cromatice reținute sau punctate de câteva accente grafice sau chiar mici stridente coloristice care înviorează suportul pânzei benefic. Figurativa sau abstracta pensulație a artistei, deși în formare, denotă siguranța și o măiestrie demnă de așezat pe simeze alături de artiști deja consacrați ai genului. O cascadă de gesturi cromatice în compoziții spontane dar cu un echilibru bine determinat, o tânără ce promite în panoplia artistica”.
Expoziția poate fi vizitată, de luni până duminică, între orele 14–19, între 21-28 iulie 2017.
Dr. Cristina Pușcaș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *