Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Vernisajul expoziției de fotografii, de Metzakis Manolis EFIAPp (Grecia)


Asociația ”Euro Foto Art” a pregătit în parteneriat cu Fundația de Protejare a Monumentelor Istorice din Județul Bihor pentru publicul vizitator și al turistilor care vizitează municipiul Oradea o nouă expoziție de artă fotografică. De această dată pe simezele Turnului Primăriei vor fi instalate fotografiile reputatului artist fotograf Manolis Metzakis EFIAPd din Grecia, care se va prezenta publicului vizitator cu 40 de fotografii mono și color.

Artistul fotograf Manolis Metzakis EFIAPd s-a născut în Iraklion în Grecia, este absolvent al Universității din Creta, cu o diplomă în matematică. În 1989 s-a alăturat Societății Elenă de  Fotografie  din Creta. Între anii 2000 – 2014 a  fost președinte al Societății Elenice de Fotografie din Creta. În iunie 2008 a fost ales membru al consiliului de conducere al Uniunii Global Photographic Union GPU (fost UPI) și ulterior președinte al acesteia din februarie 2009. El a fost și fotograful de platou a filmelor ”El – Greco” și ”Kazantzakis”.

FINAL PRINT EPSILON
-4 Y from Epsilon

Din 1990, a participat cu regularitate la zeci de Saloane Naționale de artă fotografică din Grecia. În acest an a participat la 39 Saloane  cu 85 de fotografii la care juriile naționale i-au răsplătit lucrările cu  14 medalii de aur, 7 argint, 3 bronz, 15 premii și 165 de merite. Din 1993 participă cu regularitate la Saloane Naționale și Internaționale de artă. Până în prezent a participat la 800 de Saloane, cu 580 de fotografii, cu care a câștigat 45 de medalii de aur, 31 de argint, 39 de bronz, 195 de mențiuni de onoare și a avut 1850 de acceptări. Muzeul de fotografie din Catalonia  păstrează 7 fotografii iar Muzeul El-Greco 5 fotografii ale cunoscutului artist fotograf.

În mai 1996 ca recunoaștere a realizărilor sale artistice la nivel național și în competițiile internaționale de fotografie obține distincția de artist al Federației Internațională de Fotografie (AFIAP). În ianuarie 2008, Federația internațională ia acordat titlul de E.FIAPb iar în luna mai 2009, E.FIAPs. În anul 2010 obține titlul EFIAPg, respectiv ESFIAP, iar în anul 2011 cea mai mare distincție a Federației Internaționale: EFIAPp, din care s-au acordat doar 10 distincții în intreaga lume.

Artistul fotograf expozant participă din anul 2000 în diferite jurii internaționale de artă fotografică.  Din lucrările sale au fost organizate o serie de expoziții personale de artă fotografică în Grecia (Heraklion, Atena, Rodos, Santorin, Preveza etc), precum și în China. În România a expus în orașele Târgu Mureș, Oradea și Carei. Lucrările sale pot admira pe site-ul www.metzakis.gr.

Vernisajul expoziției are loc marți, 3 aprilie 2018, la ora 17 și rămâne la dispoziția publicului vizitator până la data de 24 aprilie 2018, de marți până duminică între orele 10 – 18.

Fundația de Protejare a Munmentelor Istorice din Județul Bihor și Asociația ”Euro Foto Art”

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *