Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Vernisarea expoziției artistului fotograf Valentina Bellini (Italia)


În prezența autorilor și a unui public numeros au avut la sfârșitul acestei săptămâni în orașul nostru vernisajul expoziției a doi artiști fotografi italieni.

Vineri, 9 martie în Galeria de Studio ”Ștefan Vilidár István” din Corpul C al cetății Medievale Oradea a fost vernisată în organizarea Clubului fotografic ”Nufărul” Oradea, expoziția artistei fotograf Valentina Bellini, care s-a prezentat în fața publicului cu 42 de fotografii mono și color.

Publicul prezent la evenmiment a fost salutat de artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP președintele cunoscutului Fotoclub, care i-a înmânat artistei fotograf Certificatul patronaj numărul 038 al Asociației Internaționale ”Euro Foto Art”. Lucrăriile expuse au fost prezentate de către criticul de artă dr. Ramona Novicov.Al doilea vernisaj a avut loc sâmbătă 10 martie 2018 ora 11 în una din sălile de expoziții ale secției de istorie a Muzeului, în care a avut loc vernisajul expoziției personale a artistului fotograf Massimo Tommi AFIAP din Italia. Cu această ocazie au fost expuse 70 de fotografii mono și color realizate de artistul fotograf expozant în diferite părți ale lumii.

Publicul prezent la eveniment a fost salutat din partea Muzeului Cetății și Orașului Oradea de către dr. Diana Iancu, care a apreciat inițiativa organizării expoziției de artă fotografică. În continuare artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP președintele Asociației Internaționale ”Euro Foto Art”, i-a înmânat artistului fotograf expozant Certificatul de patronaj numărul 039, care atestă organizarea expoziției personale în Muzeul Cetății și Orașului Oradea.

Lucrările expuse au fost prezentate de către artistul fotograf dr. Teodor Radu Pantea EFIAPs, care a apreciat nivelul tehnic și artistic a exponatelor. Artistul fotograf expozant a mulțumit organizatorilor pentru posibilitatea oferită de a expune în Oradea și i-a înmânat artistului fotograf Ștefan Tóth AFIAP medalia ”Gruppo Fotografico II Cupolone” (Italia).

În cadrul vernisajului artistului fotograf Ștefan Tóth AFIAP a anunțat decizia conducerii Asociației ”Euro Foto Art”, prin care doamna Monica Materrasi  din Firenze (Italia) a fost numită vicepreședintele Asociației Internaționale pentru Italia. În acest context i-a înmânat Certificatul internațional care atestă faptul că  ”Gruppo Fotografico II Cupolone” din Firenze a devenit Organizația Parteneră numărul 50 a Asociației Internaționale ”Euro Foto Art”.

Momentele muzicale au fost oferite de către artiștii Lucian Malița (vioră) și  Thurzó Sándor József (violă), care au interpretat mai multe piese din repertoriul italian. Expoziția rămâne la dispoziția publicului până în data de 10 aprilie 2018.

text și foto: Zoltan Gardo, Asociația Internațională Euro Foto Art

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *