Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

”Tengo” Salonta a câștigat Cupa Mondială la futnet (tenis cu piciorul)


Succes de răsunet pentru futnetul românesc la Karlovy Vary, în Cehia, unde echipa Tengo Salonta a cucerit, pentru prima dată, Cupa Mondială a cluburilor, învingând în finală echipa cehă, SK Liapor Witte Karlovy Vary, chiar la ea acasă.

La competiție au participat laureatele a opt țări europene, printre care și campionele celor două superputeri (Cehia și Slovacia).

În grupe, salontanii pregătiți de Vasile Sorean au dominat clar jocurile, învingând pe No Kac Kosice (Slovacia), FT Gus (Elveția) și Helathgroup Kiev (Ucraina) cu același scor, 3-0, fără să piardă vreun set. În semifinale, Tengo a trecut de echipa franceză Tennis-Ballon Ollonais, tot cu 3-0, jucând în finala în compania formației gazdă, SK Liapor Witte.

Salontanii au câștigat prima probă de simplu, recidivând apoi și la dublu după un set decisiv pe muchie de cuțit (15-13 pentru Tengo). Cea mai puternică echipă de club din Cehia la momentul actual, a câștigat apoi jocul de triplu, rămânând în joc pentru prețiosul trofeu, dar un nou succes al bihorenilor din a doua probă de dublu a închis finala, Tengo impunânndu-se cu scorul de 3-1 la general. În caz de egalitate s-ar mai fi disputat un joc de triplu. Succesul obșinut de formația salontană constituie un reper important pentru futnetul românesc, în condițiile în care este pentru prima dată când o echipă din România întrece, la o competiție majoră internațională, de o formație din Cehia.

La ediția din acest an al Cupei Mondiale a cluburilor a mai participat Százhalombatta (Ungaria) și Blockers Lodz (Polonia), care au evoluat in grupe alături de campioanele Cehiei și Franței.

Componența echipei pregătită de Vasile Sorean, la acest uriaș succes, a fost următoarea, rândul de sus de la stânga la dreapta: Georgel Bobiș, Ács Krisztián, Sorean Vasile jr., rândul de jos: Alex Sorean și Nagy Darius încadrând trofeul cucerit în Cehia. Din delegație a făcut parte și orădeanul Gheorghe Grădinaru, un pilon important pentru dezvoltarea futnetului românesc.

La terminarea competiției am consemnat câteva opinii ale bihorenilor.

Antrenorul și conducătorul echipei, Vasile Sorean: ”Primul obiectiv fixat a fost să invingem Elveția să ieșim din grupe, dar apoi am câștigat și cu slovacii, astfel că am evitat in semifinala marea favorită, campioana Cehiei, cu care ne-am duelat în ultimul act. A fost o partidă spectaculoasă, în care gazdele au beneficiat de susținerea publicului, noi însă, am avut de partea noastră delegațiile celorlalte formații participante, chiar și a slovacilor, care ne-au încurajat. Victoria noastră a produs liniște în sală, dar a stârnit o bucurie de nedescris în rândul celorlalte echipe, care ne-au sărbătorit la fel ca și cum ei ar fi câștigat trofeul pus în joc”

Prin victoria obținută de Tengo Salonta la Karlovy Vary, după un scenariu demn de festivalul de film care are loc în orașul ceh, futnetul internațional a intrat într-o nouă eră, aspect recunoscut și de către Kamil Klenik, președintele Uniunii Internaționale de Futnet (UNIF), dar și al Federației din Cehia.  A fost pentru prima dată când o altă echipă decât campioana Cehiei sau Slovaciei (cele două superputeri in materia de labtenis ori futnet) a pus mâna pe prestigiosul trofeu de 1,5 m. Cupa va sta un an în vitrina de onoare a clubului salontan, care a câștigat respectul tuturor națiunilor implicate in futnet.

Text foto: Componenții echipei salontane cu impunătorul trofeu cucerit în Cehia

Biroul de presă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *