Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Volume furate din „copacul cu cărți”


Aproape 600 de volume, donate de persoane care fac parte din comunitatea „Oradea suntem noi” au fost depuse în urmă cu două luni, în casete special confecţionate, în patru copaci din parcurile orădene, pentru a putea fi citite de orice trecător care-şi petrece timpul liber stând pe o bancă.

În fiecare copac îşi găseau loc în jur de 150 de volume, din domenii diferite cum ar fi: beletristică, istorie, artă, religie, etc.

Copacii tăiaţi de pe şantierele oraşului s-au transformat în mici biblioteci eco, amplasate în pacurile 1 Decembrie şi Brătianu, graţie proiectului „Copacul cu cărţi„, desfăşurat de grupul de iniţiativă locală „Oradea suntem noi”, în colaborare cu Asociaţia pentru Promovarea Turismului.

Este un proiect cultural pentru orădeni, care are şi o conotaţie turistică.

Regulile sunt simple: citeşti cartea şi o pui la loc sau iei cartea şi aduci o alta, similară, în loc.

Din nefericire, cu mult înainte de începerea timpului friguros, cărţile au dispărut fără urmă. Cei care ar fi putut citi volumele acum, când încă este timp frumos se întreabă cine le-a furat, pentru că în nici o casetă nu se mai găseste vreo carte. Ne enervează gestul concetăţenilor !

În prezent, în Oradea sunt amplasate 4 mini-biblioteci goale: câte două în Parcul 1 Decembrie şi în Parcul Brătianu. Organizatorii copacilor cu cărţi fac apel la cetăţenii care au sustras cărţile şi nu le-au înlocuit cu altele, să binevoiască să le restituie. Ar fi un gest civic, reparator.

P1380538 P1380537 P1380540

Tags: , ,